kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3845
EURO
35,2418
STERLIN
41,2292
BITCOIN
$71.004
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Yine gazeteci kurban, yine İngiliz cellat!

İngiltere, bir kez daha Amerikalı gazeteciyi kafasını keserek öldüren gündeme gelen ve İngiliz vatandaşı olduğu sanılan militanın kimliğini bulmaya çalışıyor.

Yine gazeteci kurban, yine İngiliz cellat!
İngiliz istihabaratı gazetecileri kafalarını keserek infaz eden ve İngiliz vatandaşı olduğu sanılan militanın peşinde.

İngiliz istihabaratı gazetecileri kafalarını keserek infaz eden ve İngiliz vatandaşı olduğu sanılan militanın peşinde.

Irak Şam İslam Devleti (Işid) adlı örgüt Amerikalı gazeteci Steven Sotloff’u infaz ettti. İnfaz görüntülerini yine internette, ‘Amerika’ya ikinci mesaj’ başlığı ile yayınlayan örgüt, bu gazeteciyi de, 20 Ağustos’ta  görüntülerini yayınladığı Amerikalı gazeteci James Foley gibi kafasını keserek öldürdü.

‘Sıradaki kurban İngiliz rehine olacak’ diyen infazcı militanın, bir önceki infazı da gerçekleştiren İngiliz aksanlı militant olduğu iddiası İngiltere’nin gündemini meşgul ediyor. Diğer rehinenin İskoç asıllı olduğu ve geçen yıl Türkiye sınırında yardım çalışmalarına katılan bir gönüllü olduğu kaydediliyor.

Görüntülerin ardından bugün ‘Cobra’  isimli acil kabine toplantısına başkanlık eden İngiltere Başbakanı David Cameron, parlamentoda  “Bu tür barbar katiller, bizim gibi bir ülkeyi sindiremeyecek. Eğer tehditleri karşısında zayıflayacağımızı düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Tam tersi etki yaratacak. Değerlerin, hukukun egemenliği altında tuttuğumuz hürriyetin, özgürlüğün, demokrasinin korunması için daha kararlı olacağız” diyerek örgüte meydan okudu.  Cameron, İşçi Partisi lideri Ed Miliband’ın sorusu üzerine de,  bölgede, azınlıklar da dahil, toplulukları İşid’in dehşetinden koruyanların Kürtler olduğunu belirterek, teröristlerin geri püskürtülmesi için Kürtlerle ve Bağdat hükümeti le çalışmak zorunda olduklarını kaydetti.

‘CİHATÇI JOHN SON GÜNLERİNİ YAŞIYOR’

Öte yandan İngiliz basını ikinci infaz görüntülerinde yer alan İngiliz aksanlı militanın yakalanması için istihbarat örgütlerinin yoğun bir çalışma yaptıklarını yazdı. Gazeteler, görüntüde  “Geri döndüm Obama. Ciddi uyarılarımıza rağmen İslam Devleti’ne (IŞİD) yönelik kibirli dış politikan yüzünden geri döndüm. Bu vesileyle İslam Devleti’ne karşı Amerika’yla şeytani bir ittifaka giren ülkeleri bizden uzak durmaları ve halkımızı yalnız bıraklamaları konusunda uyarıyoruz” diyen maskeli militanın İngiliz vatandaşı olduğunun kesinleştiğini ileri sürüyor.

Hükümete yakın gazeteler, İngiliz istihbarat kuruluşlarının, ‘Cihatçı John’ olarak tanınan kişinin bulunması için bölgedeki ülkelerle de yakın bir çalışma içerisinde olduklarını ve yakalanmasının an meselesi olduğunu belirtiyor.

BRITAINTERÖR SALDIRISI RİSKİ ARTTIRLMIŞTI

İngiltere terörist saldırı tehlikesi seviyesini geçen hafta ‘ağır tehdit’ seviyesine yükseltmişti. Irak ve Suriye’de çarpışmaya giden çok sayıda İngiliz vatandaşı militanın ülkeye geri döndüklerine işaret eden güvenlik güçleri, söz konusu seviyenin herhangi bir terör saldırısı yaşanması olasılığının ‘yüksek ihtimal’ olduğu anlamına geldiğini vurguluyor.

Buna karşın İçişleri Bakanı Theresa May, yakın tarihte bir saldırı istihbaratı olmadığını kaydederken, vatandaşları ihtiyatlı olmaya ve karşılaştıkları şüpheli durumları polise bildirmelerine davet ediyor.

Scotland Yard Polis Müdürü Sir Bernard Hogan-Howe, bir süre önce yaptığı açıklamada 200 dolayında militanın bölgede savaştıktan sonra İngiltere’ye geri döndüklerini tahmin ettiklerini açıklamıştı. İngiltere Başbakanı David Cameron da, savaşmak için yurtdışına gittikleri tespit edilen kişilerin pasaportalarına el konulmasını kolaylaştırmaya  yönelik yasal düzenlemelerin bir an önce çıkarılacağını açıkladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.