kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5771
EURO
34,7943
STERLIN
40,3863
BITCOIN
$64.345
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

İngiltere krizden çıkabilmek için rekor tahvil satışı planlıyor

İngiltere krizden çıkabilmek için rekor tahvil satışı planlıyor
29.06.2020
0
A+
A-

İngiltere koronavirüs salgınından kaynaklanan ekonomik krizden kurtulabilmek için radikal adımlar atıyor.

İngiltere, ülkenin Koronavirüsten kaynaklanan ekonomik zorluklarla mücadele etmesi ile birlikte bu yıl rekor miktarda tahvil satışı yapmayı planlıyor. Bu adım İngiltere’ye tahvilleri için piyasa talep seviyesini test etme olanağı sağlayacak.

Borç Yönetim Ofisi, bu mali yılda 50 milyar sterlinlik (61.9 milyar dolar) diğer bir tahvil satışına ilişkin planlarını duyurdu. Böylelikle Ağustos sonu itibarıyla bu mali yılda toplam tahvil satışı 275 milyar sterline çıkmış olacak ve yıllık rekor satış tutarını aşacak. Piyasa yapıcılar arasında düzenlenen bir ankete göre, bu mali yılda 412 milyar sterlinlik borçlanma bekleniyor.

Bu planlar, finans krizinin zirvelerinin yaşandığı dönemde bazı endişeler yaratıyor. İngiltere Merkez Bankası varlık alım programı yoluyla tahvil faizlerini kontrol altında tutarken, son rakamlar muhtemelen borçlanma seviyelerine ilişkin kaygıları artıracak.

Banco Santander SA İngiltere faiz stratejisti Adam Dent, “Bu beklediğimden biraz daha fazla,” dedi ve “Hükümetin nakit ihtiyaçları önden yüklemeli olmalı” değerlendirmesinde bulundu.

KEMER SIKMA YOK

Bu duyuru, bu yılın kalan kısmı için ekonomik ve mali görünüme ilişkin belirsizliğin altını çiziyor. Virüs kısıtlamaları sırasında ekonomiyi korumak için büyük tutarlı harcamaların ardından, hükümet, toparlanmaya destek için, ayrıntıları önmümüzdeki haftalarda açıklanabilecek daha da fazla para taahhüdünde bulundu.

Başbakan Bois Johnson, Salı günü yapacağı önemli konuşma öncesi, ekonomide bir sıçrama başlatmak için hastaneler, okullar ve yollara büyük miktarlı harcama taahüdünde bulunurken, Maliye Bakanı Rishi Sunak da atacağı adımların çerçevesini açıklamaya hazırlanıyor. İngiltere’nin borç yükü 1963 yılından bu yana ilk kez yıllık toplam ekonomik üretiminin üzerine çıktı.

Sterlin dolar karşısında yüzde 0.3 yükselerek 1.2370 seviyesine çıktı. Bu ay kısa vadelilerinin faizi rekor düşük seviyelere inen İngiltere tahvilleri değer kaybetti ve 10 yıl vadelilerin faizi 2 baz puan yükselerek yüzde 0.19 seviyesine tırmandı.

SENDİKASYON BORÇLANMASI YOK

Borç Yönetim Ofisi tahvil operasyonalrına ilişkin detayları Cuma günü açıklayacak. Ofis söz konusu dönemde, hükümetlerin son zamanlarda büyük çaplı nakit elde etmek için sık sık başvurdukları yöntem olan sendikasyon tahvili satışı planlamıyor.

Ofis daha önce Temmuz sonuna kadarki toplam 225 milyar sterlin tutarında dört aylık borçlanma planını açıklamıştı. Bu, 2009-10 dönemindeki rekor seviyenin sadece 3 milyar sterlin altındaydı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.