kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5065
EURO
34,9070
STERLIN
40,6494
BITCOIN
$64.486
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
13°C
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

İngiliz Kraliyet nişanına George Floyd tepkisi

İngiliz Kraliyet nişanına George Floyd tepkisi
24.06.2020
0
A+
A-

Kraliçesi 2. Elizabeth’in kullandığı kraliyet nişanının beyaz bir polis eliyle öldürülen siyahi George Floyd’un katledilmesini anımsatması protestocular tarafından “hayli aşağılayıcı” ve ırkçı” olarak nitelendi.  Kraliyet nişanının yeniden tasarlanması talep ediliyor.

İngiltere’de bir grup protestocu, Kraliçe 2. Elizabeth’in de dünyayı ayağa kaldıran söz konusu olayı anımsatması nedeniyle bu nişanı kullanmamasını ve boykot etmesini talep etti.  Binlerce insan Change.org sitesi üzerinden hazırlanan bir dilekçeyi imzalayarak  armanın yeniden tasarlanmasını talep ettiler. Nişanın “ırkçı” ve “hayli aşağılayıcı” tasarımı buna sebep gösterildi.

Kraliyet henüz resmi bir yorumda bulunmadı

Nişanın resmindeki tasarımın ise baş melek Mikail’in şeytanın boynuna basmasını simgelediği ifade edildi. Dilekçede, “Bu hayli aşağılayıcı imaj, George Floyd’un bir beyaz polis tarafından bu madalyada temsil edilen aynı tavırla öldürülmesini anımsatıyor. Biz bu dilekçeyi imzalayanlar olarak daha uygun bir biçimde bu nişanın yeniden tasarlanmasını ve sebep olduğu aşağılama nedeniyle resmi bir özür dilenmesini bekliyoruz” denildi.

Eleştiriye konu olan nişan ise 1818 yılında King George III zamanında üretilmiş ve bugün yurt dışında ve İngiltere Commonwealth ülkelerindeki hizmetlere karşılık olarak kullanılıyor. Hâlihazırdaki İngiliz Kraliçesi bu nişanı bu türden resmi törenlerde bizzat kullanıyor.

Dilekçeyle ilgili Kraliyet ailesi kanadından henüz bir açıklama gelmediği belirtildi.

www.change.org/p/uk-parliament-change-the-racist-image-on-the-kcmg-medal

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.