kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5417
EURO
34,9466
STERLIN
40,7462
BITCOIN
$63.677
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

İngiliz sağlık sisteminde dini ve ırksal ayrımcılık

İngiliz sağlık sisteminde dini ve ırksal ayrımcılık
22.06.2020
0
A+
A-

“Yeni rakamlara göre, İngiltere’de Müslümanlar, siyahlar ve diğer bazı ırksal ve dini azınlıkların korona salgın hastalığı yüzünden hayatlarını kaybetme olasılığı diğerlerinden üç kat daha fazla.”

Middle East sitesine göre, Ulusal İstatistik Dairesi tarafından yayınlanan veriler, korona salgın hastalığından ölenlerin sayısının dini ve ırksal azınlık grupları arasında Hristiyan beyazlardan daha yüksek olduğunu göstermektedir.

Buna göre, korona yüzünden siyah erkekler en yüksek ölüm oranına sahip iken beyaz erkekler arasında bu oran çok daha düşüktür. Kadınlar içinde bu durum  buna benzer şekilde siyahi kadınlar en yüksek ölüm oranına sahiptir. Yoksunluk ve sağlık gibi diğer faktörleri karşılaştırdıktan sonra, ofis istatistikleri, korona yüzünden siyahların ölüm oranlarının daha yüksek olduğunu, siyah erkeklerin siyah kadınlardan iki kat daha fazla  ve beyazlardan 1,4 kat daha yüksek olduğunu gösterdi.

Rakamlar, 2 ve 15 Mart arasında İngiltere ve Galler’deki ölümleri içeriyor. İstatistikler, Bangladeşli, Pakistanlı ve Hintli erkekler için ölüm riskinin de beyaz erkeklerden önemli ölçüde daha yüksek olduğunu gösteriyor. Müslümanlar, Yahudiler, Hindular ve Sihler arasında diğer dinlere kıyasla korona nedeniyle ölüm riski de artmaktadır. Korona salgın hastalığının ilk birkaç ayında İngiltere ve Galler’deki Müslüman erkeklerin ölüm oranı 100.000’de 88,9, kadınlar için, 100.000’de 98.2’dir.

İngiliz Müslüman Konseyi Genel Sekreteri Harun Han ‘’ İngiliz Ulusal İstatistik Dairesi’nin bulguları, hükümetin birçok Müslümanın ölümüne bir çözüm bulması için bir fırsat olmalıdır. Bu istatistik, Müslüman toplumların, akademisyenlerin ve tıp profesyonellerinin aylardır söylediklerini kanıtlıyor; Müslümanlar koronaya diğerlerinden daha fazla yakalandığından ölüm oranıda çoğalmaktadır. Bu yüzden daha fazla can kaybını önlemek için bunun nedenleri ele alınmalıdır.” dedi.

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi Direktörü Nick Streep, bu konu hakkında ‘’ Çoğu durumda, bazı dini gruplardaki ölüm oranındaki artış coğrafi, ekonomik ve sosyal faktörlerle ilgilidir. Analizler, siyahi insanların diğer etnik gruplardan daha fazla koronadan ölme riski taşıdığını göstermektedir. Sosyoekonomik faktörlerin ve coğrafi konumun karşılaştırılması bu artan riski kısmen açıklamaktadır. Siyahi erkekler için ölüm tehlikesi iki kat ve siyahi kadınlar için 1.5 kat daha fazladır. Aynı halde Bangladeşli, Pakistanlı ve Hintli erkekler arasında da önemli farklılıklar vardır. ‘’ açıklamasında bulundu.

Nick Streep bununla birlikte, dinin ölüm belgesine kayıtlı olmamasından, Ulusal İstatistik Bürosunun, 2011 nüfus sayımı verilerini bireylerin dinini ve diğer demografik faktörleri belirlemek için kullandığını ve İngiltere Ulusal İstatistik Ofisliğinin , diğer faktörlerin insanlarda ölüm riskini artırma üzerindeki etkisini araştırmaya devam ettiğini ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.