kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5874
EURO
34,7793
STERLIN
40,3408
BITCOIN
$64.411
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

İngiltere hava köprüsü kuracak

İngiltere hava köprüsü kuracak
04.06.2020
0
A+
A-

İngiliz hükümeti, havalimanına gelen yolcuların 14 günlük Kovid-19 karantinasına alındığı mevcut sistemi kaldırmaya hazırlanıyor. Hükümetin enfeksiyon oranlarının düşük olduğu ülkelerle ‘hava köprüsü’ kuracağı iddia edildi.

İngiltere’de hükümetinin, vatandaşlarının 14 günlük karantinaya gerek kalmadan yurt dışında tatil yapabilmeleri için bazı ülkelerle bir “hava köprüsü” kurmayı planladığı iddia edildi. İngilizlerin popüler tatil noktalarından olan Türkiye’yi de yakından ilgilendiren iddiaya göre, İngiltere Başbakanı Boris Johnson, vatandaşların en fazla tatil yaptığı ülkelerle bir “hava köprüsü” kurulmasını kabul etti. Bakanlar ve turizm endüstrisindeki yetkililerin hava köprüsü planını tartıştıkları belirtilirken, Portekiz Dışişleri Bakanı Augusto Santos Silva İngiltere ile yapılacak bir anlaşmaya sıcak baktıklarını açıklayarak bu planın gündemde olduğuna dair sinyaller verdi. Hava köprüsü genelde düşman bölgeler üzerindeki askeri uçuşları ifade eden bu tabir. Salgın sırasında sıkça kullanılmaya baŞlaYan hava köprüsü uygulaması karantina gerekmeden yolcuların ülkeler arasında seyahat edebilmesine imkân tanıyor.

15 ülke var

Hava köprüsü anlaşması İngiltere’de bakanlar ve Johnson tarafından onaylanırsa haziran ayının sonundan itibaren yürürlüğe girmesi bekleniyor. Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu İngiliz vatandaşlarının tatil için en fazla tercih ettiği 15 ülkenin günlük koronavirüs vakası sayısı İngiltere’den düşük olması dikkati çekiyor. Öte yandan, İngiliz hükümetin üç haftada bir gözden geçireceği karara göre, 8 Haziran’dan itibaren İrlanda hariç bir başka ülkeden hava, kara ve deniz yoluyla gelenler, İngiliz vatandaşı olsalar bile İngiltere’de 14 gün karantinada kalmaları gerekiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.