kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5836
EURO
34,8316
STERLIN
40,4214
BITCOIN
$66.016
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
9°C
LONDRA
9°C
Hafif yağmur
Çarşamba Parçalı bulutlu
12°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cumartesi parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

George Galloway’e yumruklu saldırı

Son dönemlerde İsrail karşıtı çıkışları ile dikkat çeken Respect koalisyonu milletvekili George Galloway, Londra’da saldırıya uğradı.

George Galloway’e yumruklu saldırı
30.08.2014
0
A+
A-
George Galloway aldığı darbeler sonrası kaldırıldığı hastaneden sabah saatlerinde ayrıldı.

George Galloway aldığı darbeler sonrası kaldırıldığı hastaneden sabah saatlerinde ayrıldı.

Galloway’a saldırı Bradford milletvekili ve İsrail karşıtı çıkışları ile gündeme gelen George Galloway, fiziki saldırıya uğradı. Dün akşam saatlerinde Notting Hill bölgesinde gerçekleşen olayın, milletvekilinin kendisi ile fotoğraf çekmek isteyen kişilerle poz verirken gerçekleştiği bildirildi.

Galloway’in sözcüsü, milletvekilinin kendisine ‘Hitler’ diye bağırarak aniden saldıran ve üzerine atlayan kişinin kişinin darbeleri sonucu yüzünde ve  kafasında morluklar oluştuğunu ve birkaç kaburgasının kırıldığını aktardı.

Olay yerine gelen polisin 39 yaşındaki bir erkek şüpheliyi gözaltına aldığı ve sorgulamanın devam ettiği bildirildi. Saldırganın olay sırasında kullandığı ifadeler, 60 yaşındaki Galloway’e yönelik fiziki saldırının, milletvekilinin İsrail hakkında yaptığı yorumlarla ilişkili olduğu görüşüne yol açıyor.

İSRAİL’DEN ARINDIRILMIŞ BÖLGE ÖNERİSİ

Savaş karşıtları ve sol derneklerin katılımı ile oluşan Respect Partisi’ne mensup olan George Galloway, 2012 yılında yapılan ara seçimde Müslümanların yoğun yaşadığı Batı Bradford bölgesinden bağımsız milletvekili seçilmeyi başarmıştı. Uzun süredir İsrail’e karşı tutumu ile öne çıkan Galloway, İsrail’in Temmuz ayında Gazze’ye müdahalesi ile birlikte eleştirilerini sertleştirmişti.

Üç hafta önce seçim bölgesi Bradford’da yaptığı konuşmada İsrail’le her türlü ilişkinin kesilmesini isteyen Galloway, seçmenlerine İsrail ürünlerini almamalarını çağrısında bulunmuştu.

“Her türlü hizmeti, hatta turistlerini dahi reddedin. İsrail’den akademisyen ya da öğrencilerin üniversitelerimize ve kolejlerimize gelmelerini istemiyoruz. Burada İsrailli turistler de görmek istemiyoruz. Barbar İsrail devletini reddediyoruz” diyen Milletvekili, Bradford’un ‘İsrail’den arındırılmış bölge’ haline gelmesi için çalışacaklarını söylemişti. Milletvekili bu konuşmasının ardından polise ifade vermişti.

İskoç asıllı olan ve 18 Eylül’de yapılacak referandumda bağımsızlığa karşı olduğu ifade eden politikacı, 28 Ağustos’ta da yayınladığı twitter mesajında, İskoçya’da vatandaşların ‘hayır’ demeleri için kampanya yürüteceğini belirtmişti. İskoçya Birinci Bakanı Alex Salmond’u açık bir ifadeyle uyaran Galloway, “ Şu andan itibaren toplantılarıma ve bana yönelik herhangi bir fiziksel saldırı olasılığından Salmond’u sorumlu tutarım” demişti.

Üç hafta önce seçim bölgesi Bradford'da konuşan Galloway, kenti 'İsrail'den arındırılmış bölge' haline getirme çağrısında bulunmuştu.

Üç hafta önce seçim bölgesi Bradford’da konuşan Galloway, kenti ‘İsrail’den arındırılmış bölge’ haline getirme çağrısında bulunmuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.