kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3862
EURO
35,1212
STERLIN
41,1292
BITCOIN
$70.721
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

İşe giderken üniforma giymeyen hemşireye komşusundan tehdit notu

İşe giderken üniforma giymeyen hemşireye komşusundan tehdit notu
13.04.2020
0
A+
A-

İngiltere’de koronavirüs salgını ile mücadele eden bir hemşirenin aracına komşusu tarafından tehdit notu bırakıldı. Komşu yazdığı notta; “Her gün aracınla seyahat etmeni izlemekteyim. Bu da açıkça gösteriyor ki gereksiz seyahat ediyorsun. Problemin bir parçasısın” ifadelerini kullandı.

Koronavirüs salgını ile mücadele eden bir Ulusal Sağlık Servisi (NHS) çalışanı hemşire, komşusunun aracına bıraktığı not ülkede tepkiye neden oldu. Salgınla mücadele eden Sam Halms adlı hemşirenin aracına komşusu tarafından bırakılan notta “Bencil kişinin dikkatine; Her gün aracınla seyahat etmeni izlemekteyim. Üniforma giymiyorsun ki bu da açıkça gösteriyor ki gereksiz seyahat ediyorsun. Problemin bir parçasısın. Evde kal ve ülkemiz ve NHS’yi koru. Seni ihbar ettim.”

“UMARIM TAM BİR SALAK GİBİ HİSSEDERSİN”

Notu okuyan hemşire ise, komşusu tarafından gönderilen mektuba kayıtsız kalmadı. Hamls, sosyal medya hesabı üzerinden notu yazan kişiye ulaşmasını umut ettiğini belirterek şu ifadelere yer verdi:

“Ben NHS için çalışıyorum. Her gün işe ülkemizi desteklemek için gidiyorum ve bunu da yıllardır yapıyorum. Neden bana yaklaşıp ne yaptığımı sormadın? Belki o zaman neden her gün kalkıp işe gidip NHS için çalıştığımı anlardın. Ayrıca, şu mevcut durumda neden işe giderken ya da gelirken üniforma giyeyim ki? Tüm NHS çalışanları üniforma giymek zorunda değil, düşündürücü. Eğer bu mesajım sana ulaştıysa umarım tam bir salak gibi hissedersin ve burnunu başkalarının işine sokmadan önce iki kere düşünürsün.”

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

Öte yandan hemşireye komşusu tarafından aracına bırakılan nota sosyal medyadan da tepki yağdı. Bir çok kişi sosyal medya üzerinden “Hayatlarını hiçe sayan sağlık çalışanlarına bu yapılmaz. Polis bu tür kişiler hakkında ceza uygulaması başlatmalı” ifadelere yer verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.