kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3212
EURO
35,0797
STERLIN
40,9740
BITCOIN
$71.290
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

İngiltere Alman ordusunda solunum cihazı istedi

İngiltere Alman ordusunda solunum cihazı istedi
09.04.2020
0
A+
A-

İngiltere’nin Koronavirüs bağlantılı ölümlerde İtalya ve İspanya’yı geçeceğinden endişe ediliyor. İngiltere bunu önlemek için Alman ordusundan yardım istedi. Alman ordusu ilk aşamada İngiltere’ye 60 adet solunum cihazı gönderecek.

İngiltere’de yeni tip Korona (Covid-19) bağlantılı vaka sayısı 60 bini geçerken, şu ana kadar 7 binden fazla insan yaşamını yitirdi. Başbakan Boris Johnson’ın da yoğun bakımda olduğu ülkede, ölüm oranları yüzde 10’dan fazla.

Alman Der Spiegel dergisinin internet sayfasında yer alan habere göre, İngiltere daha fazla ölümün önüne geçmek için Alman ordusundan yardım istedi. Alman ordusu ilk aşamada, İngiltere’ye 60 adet mobil solunum cihazı tedarik edecek.

İngiltere Savunma Bakanlığı’nın birçok NATO ülkesine yardım için başvuru yaptığı belirtildi. İngiltere’nin yardım talebi üzerine Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer bu ülkeye ilk aşamada 60 adet solunum cihazı gönderilmesine onay verdi.

Söz konusu yardımın para karşılı yapılmayacağı da belirtiliyor.

BAŞBAKAN BORIS JOHNSON’DA YOĞUN BAKIMDA

İngiltere Başbakanı Boris Johnson da ABD Başkanı Donald Trump gibi ilk başlarda Korona krizini küçümseme yoluna gitti. Johnson Koronavirüsle savaşta “sürü bağışıklığı” yöntemini savundu. Ancak önlemler alındığında salgın her tarafa yayılmıştı. İngiltere’de Koronavirüs bağlantılı vaka sayısı 60 bini geçerken, 7 binden fazla insan yaşamını yitirdi.

HASTANELER KAPASİTESİNİ DOLDURDU

İngiltere’de sağlık sistemi Korona krizi öncesi de iflas etmiş olarak gösteriliyordu. Korona kriziyle birlikte İngiltere’deki hastanelerin kapasitelerinin üzerine çıkmaya başladığı ifade ediliyor. Başbakan Boris Johnson da Koronavirüse yakalandı ve geçtiğimiz pazar gününden bu yana hastanede tedavi altında bulunuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.