kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5991
EURO
34,7588
STERLIN
40,5588
BITCOIN
$61.884
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

İngiltere’de yetersiz test ve koruyucu ekipman eleştirilerine maruz kalan hükümetin yanıtı

İngiltere’de yetersiz test ve koruyucu ekipman eleştirilerine maruz kalan hükümetin yanıtı
03.04.2020
0
A+
A-
Londra koronavirüs

İngiltere hükümeti, başta sağlık çalışanları olmak üzere yeterli test yapılmadığı yönünde eleştirilere maruz kalırken, Sağlık Bakanı Matt Hancock, ay sonuna kadar günde 100 bin test yapmayı hedeflediklerini açıkladı.

İngiltere’de sağlık personeli de dahil olmak üzere yeterli sayıda kişiye koronavirüs testleri yapılmadığına dair eleştiriler giderek artıyor. Sağlık çalışanları hastanelerde personel için yeterince koruyucu malzeme bulunmadığını, sağlıklarını riske atarak çalıştıklarını belirtiyor.

Gerek test sayısının yetersiz kalması gerekse de koruyucu ekipman azlığından duyulan rahatsızlık bir süredir sağlık yetkilileri tarafından yüksek sesle dile getiriliyor.

Bazı sağlık çalışanları, hastanelerine maske, eldiven, önlük gibi koruyucu malzeme almak için sosyal medya üzerinden kampanya açma yoluna gitmişti.

Ancak İngiltere Tabipler Derneği (DAUK) tarafından hazırlanan bir rapor, hastane yönetimlerinin, malzeme eksikliği konusundaki kaygılarını kamuoyuna açık bir şekilde ifade etmemeleri konusunda doktor ve hemşirelerin uyarıldığını ortaya koydu. Yönetimin, personele “tehdit” e-postaları, disipline verme, işten eve gönderme gibi yöntemlere başvurduğu belirtiliyor.

Kamu Sağlığı Kurumu’ndan Prof. Paul Cosford da “konuyla ilgili herkesin, testlerin ulaşması gereken seviyeye ulaşmamış olmasından dolayı” hoşnutsuzluk duyduğunu kaydetti.

Yetkililer, koronavirüs salgını başladığından bu yana Ulusal Sağlık Serivisi’nde (NHS) görevli 500 bini aşkın sağlık personelinin sadece 2800’üne test yapıldığını ifade ediyor.

İngiliz hükümetinin koyduğu günlük 25 bin test hedefine rağmen hala 13 bin test yapılabiliyor.

İngiltere koronavirüs

Hükümetin yeni hedefi ‘günde 100 bin test’

Başbakan Boris Johnson hükümeti ise İngiltere’nin izlediği stratejiye dair eleştirilere testleri artırma vaadiyle yanıt verdi..

Bakan Hancock, Perşembe günü düzenlediği günlük basın toplantısında, ay sonunda her gün 100 bin kişiye koronavirüs testi yapılmasını hedeflediklerini söyledi.

Johnson ve Hancock, Covid-19’a yakalandıkları için kendilerini izolasyona almıştı.

Karantina süresinin bitiminin ardından kameraların karşısına geçen Hancock, bu ay içinde NHS personelinin tamamına test yapılmasını hedeflediklerini, NHS çalışanlarının 5 binine test yapıldığını söyledi.

Hastanelerde hayati önem taşıyan teçhizatlarla ilgili hiçbir sıkıntı çekilmeyeceğini vurgulayan Hancock, oksijen sıkıntısı olmadığının da altını çizdi.

NHS de bugün Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, dün 5 milyondan fazla hastane önlüğü, 1 milyon yüz maskesi, 6 milyon ameliyat maskesi ve 21 milyon eldivenin teslimatının yapıldığını duyurdu. Açıklamada, toplamda 45,5 milyon adet kişisel koruyucu ekipman dağıtıldığı belirtildi.

Matt Hancock

Sağlık Bakanı Matt Hancock

Vaka sayısı 3-4 günde bir ikiye katlanıyor

Günlük brifinginde Hancock, ülkede koronavirüsün enfeksiyon oranının her 3-4 günde bir ikiye katlandığını söyledi.

Matt Hancock ülkede şu ana kadar 163 bin 194 kişiye koronavirüs testi yapıldığını, 33 bin 718 kişinin test sonuçlarının pozitif çıktığını açıkladı.

Hancock, hastalık belirtileri gösteren 12 bin 949 kişinin hastaneye kaldırıldığını, 2 bin 921 kişinin de hayatını kaybettiğini söyledi.

İngitere’de NHS Medikal Direktörü Prof. Stephen Powis ise ülkede koronavirüsten ölenlerin oranının azalmasının “birkaç hafta” sürebileceğini vurguladı.

İngiltere koronavirüs

Johnson: Test sayısını artırarak koronavirüsü yeneceğiz

Çarşamba akşamı Twitter’da bir mesaj paylaşan Başbakan Johnson, test sayısını artırma yoluyla İngiltere’nin virüsü yeneceğini ifade etti.

Johnson, “Haftalardır testin öneminden söz ediyorum, koronavirüs bulmacasını bu şekilde çözeceğiz” dedi.

Bu şekilde, semptomları olduğu ya da hasta biriyle aynı evi paylaştığı için kendisini izolasyona alan sağlık personelinin işe çalışacak durumda olup olmadığının belirleneceğini söyledi.

Ancak NHS hastaneleri ellerinde sınırlı sayıda test olduğunu belirtiyor. Bu nedenle günlük test kapasitesi daha yüksek olsa da gerçekleştirilen test sayısı daha az oluyor.

Yeni test 90 dakikada sonuç veriyor

Cambridge’deki bir hastane ise sağlık personeli için daha hızlı bir testi ilk uygulayan hastane oldu. Samba 2 adı verilen test 90 dakikada sonuç veriyor. Mevcut testlerde ise bu süre 24 saati buluyor.

Yeni testi Cambridge’de küçük bir teknoloji şirketinin HIV testinden uyarladığı belirtiliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.