kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5316
EURO
34,8575
STERLIN
40,5157
BITCOIN
$66.240
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Parçalı bulutlu
12°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Cumartesi parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

İngiliz basını koronavirüs tedavisinde kullanılan ilaçları paylaştı

İngiliz basını koronavirüs tedavisinde kullanılan ilaçları paylaştı

İngiliz basını grip, sıtma, artrit ve HIV tedavisinde kullanılan ilaçların koronavirüs hastalarındaki etkisini kıyasladı. Çin’de deneysel olarak kullanılan ‘bu ilaçların’ virüs üzerindeki etkileri paylaşıldı.

İngiltere merkezli haber sitesi Dailymail’deki haberde, Çin’de koronavirüs tedavilerde kullanılan grip, sıtma, artrit ve HIV ilaçlarının kullanıldığı bilgisi verildi ve bu ilaçların kıyaslama sonuçları yayınlandı.

Sıtma hastalığı tedavisinde kullanılan ‘Arlan’ adlı ilacın zatürre olan bazı koronavirüs hastalarında etkili olduğunu belirten Çinli doktorlar, ilacın koronavirüs tedavisinde potansiyeli olduğunu ifade etti. HIV tedavisinde kullanılan ‘Aluvia’ ve ‘Kaletra’ adlı ilaçların ise koronavirüste bulunan bir enzimin, virüsün tekrar üremesini engellediği için etkili olabileceği ifade edildi.

Çin medyası, kullanılan bu HIV ilaçlarının ‘henüz bilimsel olarak kanıtlanmadığını’ vurguladı. Grip tedavisinde kullanılan ve etken maddesi ‘favipiravir’ olan ‘Avigan’ adlı ilacın ise iyileşmeyi hızlandırdığı belirtildi. Vuhan’daki Çinli doktorların 80 koronavirüs hastasında kullanıldığı ve etkili olduğu bilgisi paylaşıldı. İlacın koronavirüste bulunan ve tekrar üremesini sağlayan önemli bir enzimi etkisizleştirdiği açıklandı.

İLAÇLAR DENEME SAFHASINDA

Ebola tedavisinde kullanılan ve daha önce Dünya Sağlık Örgütü (WHO) yetkilisi tarafından ismi açıklanan ‘Remdesivir’ adlı ilacın koronavirüsün tekrar üremesini engellediği öne sürüldü. İlacın, Çin’de ve Nebraska Üniversitesi’nde test edildiğini bildirdi. Artrit tedavisinde kullanılan ‘Kevzara’ adlı ilacın koronavirüs hastalarının bağışıklık sistemini güçlendirmek için test edileceği belirtildi. İngiliz medyası, tüm bu ilaçların daha deneme safhasında olduğunu, doktor kontrolü olmadan kullanmanın insan hayatını tehlikeye atan sonuçlar doğurabileceğini vurguladı..

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.