kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5581
EURO
34,9788
STERLIN
40,6175
BITCOIN
$64.338
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
13°C
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Johnson açıkladı: 12 hafta içinde Koronavirüs salgınını yeneceğiz

Johnson açıkladı: 12 hafta içinde Koronavirüs salgınını yeneceğiz
19.03.2020
0
A+
A-

Ülkece salgına karşı büyük bir efor sarf edildiğini belirten Başbakan, 12 hafta için her şeyin normale döneceğine inandıklarını ifade etti.

Başbakan Johnson’a yaptığı açıklamasında İngiltere Kıdemli Bilimsel Danışman Sir Patrick Vallance ve İngiltere Sağlık Direktörü Chris Whitty eşlik etti.

Sürecin zorlu olduğunu dile getiren Johnson, daha hızlı test yapabildiklerini söyledi.

Verilen tavsiyelere uyulmasının altını çizen Johnson, mümkünse evden çalışılmasını dile getirdi.

Restoran ve kafeler gibi toplumun bir araya geldiği yerlere gitmemeleri gerektiğini dile getiren Johnson’a söz konusu işletmelerin an itibarıyla maddi zorluklar çektiğini hatırlatan bir gazeteciye, konu hakkında yarın Maliye Bakanı Rishi Sunak ile yapacakları toplantıda gerekli açıklamaları yapacağını söyledi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI HAKKINDA KONUŞMADI

Başbakan kısa süren basın açıklamasında ülkede sıkıyönetim ilan edilip sokağa çıkma yasağı ilan edileceği yönündeki iddialar hakkında açıklama yapmadı. Fakat yapılan uyarılara rağmen insanların bir araya geldiği yerlere yönelik bir üst seviye güvenlik önlemlerinin alınabileceğini söyleyerek, restoran ve kafelere yönelik bir kapatmanın yapılabileceğini ifade etti.

SANAL BASIN TOPLANTISI

Artan salgın riskine karşı daha fazla önem almayı planladıklarını söyleyen Johnson, her gün yapılan basın toplantılarını sanal ortamda gerçekleştirebileceklerini dile getirdi.

Bu plana itiraz eden bir gazeteci Johnson’u kendisine soru sorulmaması için böyle bir hazırlık içinde olduğu yönünde eleştirmesi üzerine, Başbakan sanal toplantıda da herkese soru sorma hakkı tanıyabileceklerini söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.