kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.482
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı az bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
7°C

Son kraliyet görevinde gerginlik

Son kraliyet görevinde gerginlik
10.03.2020
0
A+
A-

Meghan Markle ve Prens Harry’nin kraliyete veda öncesi son resmi etkinliğinde tansiyon yükseldi. Commonwealth Day kutlamasında Sussex çiftine, Prens William ile Kate Middleton gibi Kraliçe ile yan yana ilk sırada yer verilmemesi gerginliğe yol açtı. William ile Harry’nin birbirlerine soğuk davranmaları da dikkatlerden kaçmadı.

Meghan Markle ve Prens Harry’nin kraliyete vedası gergin geçti. Sussex çiftinin resmi olarak kraliyet görevlerini bırakmaları öncesi İngiltere’de katıldıkları son etkinlik Commonwealth Day, yani İngiliz Milletler Milletler Topluluğu’nun yıllık kutlaması oldu.

İngiliz basını, kutlamanın perde arkasında tansiyonun yükseldiğini yazdı. Sebebi de Kraliçe Elizabeth’in Meghan ve Harry çiftini öncelikli kraliyet üyelerinin arasında görmeyerek önemsememesi olarak belirtildi.

ARKA SIRAYA ATILDILAR

Sussex çifti, Westminster Manastırı’nda yapılan törende VIP (Çok Önemli Kişi) sırasına dahil edilmedi. En önde Kraliçe’nin yanında Prens Charles ile eşi Camilla ve Prens William ile Kate Middleton yer aldı.

Kraliyetten ayrılıp Kanada’ya yerleşme kararı alan Meghan ve Harry çiftine kraliyet ailesi ile aynı protokol sırasında yer verilmedi.

GERGİNLİK FOTOĞRAFLARA YANSIDI

Çifte, manastır içinde başka bir yer bulmaları söylenirken William ile Kate ana kraliyet kadrosunda yer aldı. Bu durum karşısındaki gerilim yüzlere de yansıdı.

Etkinlikte çekilen pek çok fotoğrafta Prens Harry’nin mutsuz ve üzgün olduğu görüldü.

Fotoğraflara Prens William ile Kate Middleton’ın da gergin yüz ifadeleri yansıdı.

KARDEŞLER ARASINDA SOĞUK RÜZGARLAR

İngiliz basını Prens Harry’nin, ağabeyi Prens William’ın yüzüne bile bakmadığına dikkat çekti. Prens kardeşlerin birbirleriyle çok fazla konuşmamak için çaba harcadıkları belirtildi.

Kate Middleton’ın da arka sıradaki Harry ve Meghan’a soğuk bir şekilde selam verdiği vurgulandı.

Sussex çiftinin ön sırada oturan Prens Edward ile gülerek diyalog kurdukları görüldü.

SARAY AÇIKLAMASI TATMİN ETMEDİ

Oturma sırası protokolüyle ilgili iddialara Buckingham Sarayı’ndan yapılan açıklamada, “herhangi bir oturma formatının olmadığı” şeklinde yanıt verildi. Oturma biçiminin kaç kraliyet üyesinin katıldığıyla alakalı olduğu belirtildi. Ancak bu açıklama, neden Kate ve William ikilisinin Kraliçe ile aynı sırada yer aldığı, Meghan ve Harry’ye neden arka sıranın bırakıldığı sorularını soran İngiliz basınını tatmin etmedi.

Finansal bağımsızlıklarını kazanmaya ve yılın yarısını Kanada’da geçirmeye karar veren Meghan Markle ve Prens Harry çiftinin kraliyetren resmi olarak ayrılma tarihi 31 Mart. Çiftin Buckingham Sarayı’nda bulunan çalışma ofisi de 1 Nisan itibarıyla kapanacak ve 15 çalışanı da işten çıkarılacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.