kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5379
EURO
34,9850
STERLIN
40,8111
BITCOIN
$63.468
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cuma Parçalı bulutlu
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

‘İçki bileziği’ uygulaması İngiltere’ye geliyor

Amerikan usulü uyugulama Güney Croydon, Lambeth, Southwark ve Sutton bölgelerinde yapılacak pilot uygulama ile bu ay Londra’ya geliyor

‘İçki bileziği’ uygulaması İngiltere’ye geliyor
01.08.2014
0
A+
A-
Amerikan usulü uyugulama Güney Croydon, Lambeth, Southwark ve Sutton bölgelerinde yapılacak pilot uygulama ile bu ay Londra’ya geliyor
Alkol bileziği

Bilezikler İngiltere’de ilk defa Güney Londra’nın dört bölgesinde kullanılacak

Londra Belediye Başkanı Boris Johnson, İngiltere’nin aşırıya kaçan alkolden kaynaklı  suçların engellenmesi için mahkemeleri daha güçlü yetkilerle donatıldığını açıkladı.

Adalet Bakanı’nın verdiği bilgiye göre, İngiltere genelinde aşırı alkol alanları kontrol ve kayıt altında tutmak amacıyla Amerika’da kullanılan, ayak bileğine takılan “içki bileziği” uygulamasıyla alınan alkolün dozajı ölçülecek, limiti aşanlar için ağır yaptırımlar uygulanacak.

Bugünden itibaren Boris Johnson tarafından başlatılan çalışmada daha önceden mahkeme tarafından alkol cezası almış kişilere ve suç işlemeyi alışkanlık haline getirenlere uygulanacak.

İçki bileziği, deriden algıladığı ter ve hava yoluyla her yarım saatte bir insanın almış olduğu içkinin dozunu tespit edecek, 24 saat içerisinde en az bir kez ilgili birimlere elektronik olarak bilgi gönderecek.

İçki bileziği takılan kişinin kan veya ter ölçümünde alkol seviyesi 0.02 promilin üzerine çıkarsa polis ya da gözetim memuru tarafından takip altına alınacak.

Lindsay Lohan

ABD’de benzer bir uygulama alkol ile sorun yaşayan Hollywood oyuncusu Lindsay Lohan için yapılmıştı

Alkolden kaynaklanan olayların devlete maliyetinin yıllık 8 ila 13 milyar Sterlin (29-43 Türk Lirası arası) olduğunu belirten yetkililer, hastaneye gelen acil vakalarının %40’ının da yine alkolden kaynaklandığını belirttiler.

İçki bilezikleri şimdilik Croydon, Lambeth, Southwark ve Sutton Belediyeleri tarafından dört ay boyunca pilot bölge uygulaması kapsamında denenecek.

ABD’de benzer bir uygulama alkol ile sorun yaşayan Hollywood oyuncusu Lindsay Lohan için kullanılmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.