kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5696
EURO
34,9113
STERLIN
40,5879
BITCOIN
$64.327
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Perşembe Orta şiddetli yağmur
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

HIV virüsü taşıyan ‘Anthony’ lakaplı pilot adayı gerçek kimliğini açıkladı

HIV virüsü taşıyan ‘Anthony’ lakaplı pilot adayı gerçek kimliğini açıkladı
14.01.2020
0
A+
A-

İngiltere’de AIDS hastalığına yol açan HIV virüsü taşıdığı için uçuş eğitimi alması engellenmek istenen ancak girdiği hukuk mücadelesini kazanan pilot adayı, sonunda kimliğini kamuoyuna açıkladı.

Şu ana kadar “Pilot Anthony” takma adıyla yürüttüğü hukuk mücadelesini sosyal medyada kamuoyuyla paylaşan 31 yaşındaki pilot James Bushe, HIV virüsü taşıyıp gerçek kimliğini saklamak zorunda kalan ve farklı ön yargılarla mücadele etmek zorunda kalan insanlarla dayanışma adına bu adımı attığını açıkladı.

Sağlık raporu alamadığı için pilot eğitimine önce alınmayan James Bushe, Sivil Havacılık Yönetimi’nin daha sonra olumlu karar vermesi üzerine uçuş eğitimlerini tamamlamış ve kasım ayından bu yana Loganair’de stajyer pilot olarak göreve başlamıştı.

Bu eğitimi de başarıyla tamamlayan James Bushe, Loganair’in Glasgow’dan kalkacak yerel uçuşlarında artık kaptan olarak görev yapacak ve Avrupa’nın HIV virüsü taşımasına rağmen kendisine sonradan pilot olma şansı verilen ilk kişi olacak.

Sivil Havacılık Yönetimi kurallarına göre, pilot olma hakkını alanlara, daha sonra HIV virüsü bulaşmasına rağmen sağlık durumları iyi olması halinde uçma hakkı tanınıyordu. Pilotluğa resmen başlamamış ve bu virüsü taşıyan adaylara ise pilotluk hakkı tanınmıyordu.

James Bushe, Sivil Havacılık Yönetimi’nin eski mevzuatının yeni koşullara uygun olmadığını belirterek, HIV virüsü taşıyıp başarılı bir şekilde tedavi olanların hastalığı başkasına geçirme riski olmadığını, ne başkası ne kendileri için bir risk oluştuğunuı, anlamsız olduğu için eski mevzuata karşı hukuk mücadelesine girdiğini ifade etti.

Çocuk yaşta yolcu uçağı pilotu olma hayali kuran James Bushe, daha 17 yaşındayken özel pilot brövesi almaya hak kazanmıştı.

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.