kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3205
EURO
35,0717
STERLIN
40,8301
BITCOIN
$70.661
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Çalışanlar fazla vakit geçirmesin diye 5 dakikadan fazla oturulamayacak tuvalet tasarladı

Çalışanlar fazla vakit geçirmesin diye 5 dakikadan fazla oturulamayacak tuvalet tasarladı
19.12.2019
0
A+
A-

Çalışanların tuvalette geçirdikleri zamanı bile hesaplayan işverenlerin yardımına, yaklaşık 13 derecelik açıyla öne doğru eğik tasarlanmış bir tuvalet koştu. Bu tasarım beş dakikadan uzun süre oturmayı zorlaştırıyor. Tasarım tepkileri de beraberinde getirdi.

Merkezi İngiltere Staffordshire’da bulunan ‘StandardToilet’ şirketinin aynı adı taşıyan tasarımı, ofislerde ve kamusal alanlarda kullanılmak amacıyla geliştirildi. Mahabir Gill imzası taşıyan bu tuvalet, alışıldık örneklerinden farklı olarak 13 derece bir eğime sahip. Bu da bacaklarda bir gerilime neden oluyor ve üzerinde fazla vakit geçirmeyi imkânsız kılıyor.

Şirket, fiyatları 150 ile 500 pound arasında değişen bu tuvaletler için yerel konseylerden ve yol üstündeki benzin istasyonlarından hatırı sayılır miktarda talep aldıklarını belirtti. Şirket, çalışanların tuvalette geçirdikleri zamanın verimliliği azalttığını düşünen ofis yöneticilerini de hedeflediklerini kaydetti.

‘Eninde sonunda kalkmak isteyeceksiniz’

Mahabir Gill, “Sadece İngiltere’de çalışanların mola sürelerini uzatması sektöre 4 milyon sterline mal oluyor” dedi.

Çalışanların da aklını çelmek isteyen Gill, eğik tuvaletin duruşu düzeltmek, bacak kaslarını çalıştırarak iskelet-kas bozukluklarını hafifletmek, geleneksel tuvaletlerin yol açtığı hemoroit gibi soruları azaltmak şeklinde sağlığa faydalı yanları olduğunu da savundu.

13 derecelik eğikliğin zor ancak zararsız olduğunu belirten Gill, “Bundan daha fazlası sorunlara yol açabilir. 13 derece çok da zahmetli değil ama eninde sonunda kalkmak isteyeceksiniz” diye konuştu.

28 dakika geçiriliyor

Sağlık ve güvenlik alanında hizmet veren ProtectingUK adlı şirketin, İngiltere’de temmuz ayında sekiz kentte yaptığı bir araştırmaya göre, işyerinde tuvalette geçirilen süre 28 dakikaya kadar çıkabiliyor. Bu, her bir çalışanın bir haftada mesaisinin iki-iki buçuk saatini tuvalette geçirmesi anlamına geliyor. Verilere göre şirketler her bir çalışan için bin 533 pound zarar ediyor.

Güvenli ve ulaşılabilir tuvalet kullanımına dair bir proje olarak başlatılan ‘Around the Toilet’ inisiyatifinden Charlotte Jones, “Tuvalette geçirilen zamanı bir tehdit olarak görmek meseleye tamamen yanlış taraftan bakmak anlamına geliyor. Mesaideyken tuvaletin sığınılacak bir yer gibi görünmesi; ağır iş yüküne, yetersiz ofis alanlarına ve yönetime dair daha fazla şeyi anlatıyor” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.