kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3638
EURO
35,0383
STERLIN
41,0248
BITCOIN
$70.831
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Johnson partisindeki İslamofobi için özür diledi

Johnson partisindeki İslamofobi için özür diledi
27.11.2019
0
A+
A-

Başbakan Boris Johnson, Muhafazakar Parti’de İslamofobinin yol açtığı “incinme ve kırgınlıklar” için özür diledi.

Johnson, Cornwall kentindeki Goonhilly Uydu Yer İstasyonu’nu ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, “Açıkçası, Muhafazakar Parti’de antisemitizm, İslamofobi ya da ne varsa sıfır tolerans gösteriyoruz.” dedi.

Parti içinde İslamofobi, antisemitizm ve her türlü ön yargı veya ayrımcılığa ilişkin Noel’den önce bağımsız bir soruşturma yapacaklarını söyleyen Johnson, partisindeki İslamofobiden dolayı özür dileyip dilemediğinin sorulması üzerine de “Elbette ve neden olunan tüm incinme ve kırgınlar için özür diliyoruz” diye konuştu.

Muhafazakar Parti hakkındaki İslamofobi iddiaları
Johnson’ın açıklamaları, Britanya Müslüman Konseyi’nin (MCB) Muhafazakar Parti’yi İslamofobiye hoşgörüyle yaklaşmakla suçlamasının ardından geldi.

Müslümanların İslamofobi tehdidiyle karşı karşıya kaldığı ifade edilen açıklamada, “Bu, özellikle İslamofobiye inkar, ret ve hileyle yaklaşan Muhafazakar Partide akut bir meseledir. Muhafazakar Partinin İslamofobiye hoşgörülü yaklaştığı, toplumda artmasına izin verdiği ve bu tür bir ırkçılığın kökünü kazımak için gerekli önlemleri alamadığı birçok Müslüman tarafından çok açık bir şekilde görülmektedir.” ifadesi kullanılmıştı.

Peçe takan kadınları posta kutusuna benzetmişti
Johnson, peçe takan kadınları “posta kutusu” ve “banka soyguncularına” benzetmişti. Parti daha önce de çok kez İslam karşıtlığıyla suçlanmıştı.

İngiltere’de İşçi Partisi ve Liberal Demokratlar, İslamofobinin “kökenleri ırkçılığa dayanan, İslam’ı ve Müslüman gibi algılananları hedef alan bir tür ırkçılık” olarak tanımlanmasını kabul ederken, iktidardaki Muhafazakar Parti henüz bu yönde bir adım atmadı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.