kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3374
EURO
35,1896
STERLIN
41,1671
BITCOIN
$65.868
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
16°C
LONDRA
16°C
Hafif yağmur
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
14°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Çocuklara yardım için İngiltere’den Nepal’e koşuyor

Çocuklara yardım için İngiltere’den Nepal’e koşuyor
16.11.2019
0
A+
A-

İngiliz yazar, gezgin ve maraton koşucusu Rosie Swale Pope, çocuklara yardım için İngiltere’den Nepal’e koşuyor.

Güney Asya ülkesi Nepal’de yardım kuruluşlarının yürüttüğü çalışmalara destek olmak için geçen yıl temmuz ayında İngiltere’nin Brighton kentinden yola çıkan İngiliz yazar, gezgin ve maraton koşucusu 73 yaşındaki Pope, yolculuğunda Avrupa’yı geride bıraktı.

Eşyalarını, vücuduna bağlayarak çektiği mini karavanında taşıyan Rosie Swale Pope, Pazarkule Gümrük Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yaptı.

Gümrük kapısında gazetecilere açıklama yapan Pope, Türkiye’de olmaktan memnun olduğunu belirtti.

Londra’dan Türkiye’ye bir yılı aşkın bir yolculukla ulaşabildiğini ifade eden Rosie Swale Pope, “2021 yazında Nepal’e varmayı planlıyorum. Çünkü yol oldukça uzun. Yolculuğumun tamamı 6 bin 900 kilometreden oluşuyor. Belki de daha fazla. Türkiye’de birkaç ay geçireceğim. İstanbul’a vardığımda bir hafta ailemi görmek için İngiltere’ye gideceğim. Daha önce Türkiye’de hiç bulunmadım. Bu şahane.” dedi.

Pope, seyahatlerini kitaplaştırarak ve konferanslar vererek para kazandığını, bu şekilde seyahat ederek muhteşem insanlarla da tanışma fırsatı bulduğunu dile getirdi.

Türkiye’de birkaç ay geçirdikten sonra Gürcistan üzerinden yoluna devam edeceğini anlatan Rosie Swale Pope, şöyle konuştu:

“Daha sonra Azerbaycan ve Hazar Denizi’nin de içinde bulunduğu güzergahı geçip, Nepal’in başkenti Katmandu’ya varmak istiyorum. Biraz çılgın şeyler yaparsanız, bu insanların dikkatini kansere ve önemli şeylere çekmenize yarar. Bazen otelde kalıyorum ama yoldayken çoğu kez bu karavanda uyuyorum. Çünkü bu karavan trafikten kurtulmak ve geceleri koşabilmek için uygun. Gümrükte cana yakın insanlar tarafından harika bir şekilde karşılandım. Bana Türk çayı ikram ettiler.”

Pope, daha önce de Rusya’da kanserle mücadele eden bir yardım kuruluşuna destek olmak için 5 yıllık bir plan dahilinde çeşitli ülkelerde koşmuştu.

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.