kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3697
EURO
35,0071
STERLIN
40,9395
BITCOIN
$70.150
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Derste egzersiz yapmak notları yükseltiyor

Derste egzersiz yapmak notları yükseltiyor
22.10.2019
0
A+
A-

LONDRA Üniversitesi’nde yapılan çalışma son zamanlarda çok konuşuluyor. Çalışmaya göre derste egzersiz yapmak öğrencinin ders sırasında eğitsel sonuçlarına pozitif katkı yapıyor. Fiziksel aktivitelerin önemi uzmanlar tarafından çok yüksek görülüyor. Haberimizin devamında derste egzersiz yapmanın faydalarını bulabilirsiniz.

Yeni bir araştırma, ders sırasında “star jump” (kolları ve bacakları açarak zıplama) ya da yerinde koşma gibi fiziksel egzersiz yapan öğrencilerin sınavlarda, oturarak öğrenen öğrencilere kıyasla daha başarılı olduğunu gösterdi.

Londra Üniversitesi Akademisi’nin (UCL) önderliğinde yapılan bir çalışmaya göre fiziksel aktivitenin derslere dahil edilmesinin; öğrencilerin ders sırasındaki eğitsel sonuçlarında önemli, genel eğitsel sonuçlarındaysa daha küçük etkisi var.

Rapora göre bu aktiviteler, derste bir önermenin doğru mu yanlış mı olduğunu belirtmek için hareketleri kullanmayı ya da matematik sorusunu cevaplamak için yerinde belli bir sayıda zıplamayı içerebilir.

Dünya çapından 3-14 yaşlarındaki 12 bin 663 öğrencinin verilerini kapsayan 42 çalışmanın analizinde öğrencilerin genel fiziksel aktivite seviyelerinin de arttığı keşfedildi.

Araştırma çocuklukta obeziteyle ilgili endişelerin ön plana çıktığı bir dönemde yapıldı.

UCL’nin davranış değişimleri merkezinden, araştırmanın başyazarı Dr. Emma Norris, “Fiziksel aktivite çocukların sağlığı için iyi. Ve hayatlarında oturarak geçirdikleri vaktin çoğunu sınıftaki 7-8 saat oluşturuyor” dedi:

Çalışmamız, fiziksel açıdan aktif derslerin müfredata faydalı bir katkı olduğunu gösteriyor. Fiziksel aktivite çocukların daha etkili öğrenmelerini sağlayan unutulmaz bir öğrenme deneyimi yaratabilir.

Analiz edilen araştırmalardan birinde, iki yıl boyunca haftada üç kere fiziksel açıdan aktif derslere katılan Hollanda’daki ilkokul çocuklarının heceleme ve matematikte, akranlarına kıyasla, daha büyük bir ilerleme kaydetti. Öyle ki bu ilerleme, dört aylık ekstra kazanıma denk geliyordu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.