kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3583
EURO
34,9921
STERLIN
40,9321
BITCOIN
$69.912
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Johnson çevreci göstericiler için ‘Esrar kokan huysuzlar’ dedi

Johnson çevreci göstericiler için ‘Esrar kokan huysuzlar’ dedi
08.10.2019
0
A+
A-
Yokoluş İsyanı 

Extinction Rebellion (Yokoluş İsyanı) adlı çevreci grubun, dün birçok ülkede eşzamanlı başlattığı ve iki hafta sürecek iklim eylemlerinde Londra’da pek çok kişi tutuklandı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson göstericileri, “esrar kokan ve işbirliği yapmayan huysuzlar” diye nitelendirdi.

Grup, “Uluslararası İsyan” sloganı ile başlattığı sivil itaatsizlik eylemlerinin, Avrupa’nın yanı sıra ABD, Avustralya, Yeni Zelanda’nın da dahil olduğu çok sayıda ülkede toplam 60 kentte düzenleneceğini açıklamıştı.

Yokoluş İsyanı

Dün Londra’daki gösterilerde protestocular resmi binaların önünde, ana yol ve meydanlarda toplanıp çadırlar kurarken, kimi göstericiler kendini yapışkanlarla yollara ve araçlara yapıştırdı.

Başkentte gözaltına alınanların sayısı 280’i buldu.

Geçen yıl İngiltere’de kurulan grup, iklim konusunda derhal ciddi adımların atılması talebiyle dün Londra’da “güç odaklarının merkezlerini barışçıl bir şekilde işgal edip kapatacağını” duyurmuştu.

Yokoluş İsyanı

Facebook’ta 300 bine yakın takipçisi olan grup, bu protestolarla iklim ve yaban hayatı ile ilgili sorunlar konusunda acil önlemler alınmasını talep ediyor.

Johnson: ‘Esrar kokan huysuzlar’

Başbakan Boris Johnson, göstericileri “esrar kokan” ve “işbirliği yapmayan huysuzlar” şeklinde tanımladı.

Yokoluş İsyanı

Margaret Thatcher ile ilgili bir kitabın tanıtım etkinliğine katılan Başbakan, göstericilerden “esrar kokulu konaklama yerlerini” terk etmelerini ve yol kapatma eylemlerine son vermelerini istedi.

Johnson, “Güvenlik görevlileri, yolların işbirliğini reddeden huysuzlar ve her türden protestocular tarafından kapatıldığını belirterek buraya gelmemi istemedi. Üzerime yumurta atılması riski olduğunu söylediler” diye konuştu.

Yokoluş İsyanı

Johnson ayrıca İngiltere’nin eski başbakanı “Demir Leydi” lakabıyla bilinen Margaret Thatcher’dan öğrenecekleri çok şey olduğunu, Thatcher’ın, İsveçli kız çocuğu Greta Thunberg gibi aktivistlerden çok önce sera gazları sorununu ciddiye aldığını ifade etti.

Yokoluş İsyanı’nın Nisan ayında Londra’da düzenlediği ve günlerce süren protesto eylemlerinde 1.130 kişi gözaltına alınmıştı.

Grup bu eylemlerin çok daha büyük olacağını iddia ediyor.

Yokoluş İsyanı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.