kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3360
EURO
35,1197
STERLIN
41,0754
BITCOIN
$64.305
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Kapalı
17°C
LONDRA
17°C
Kapalı
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
15°C
Perşembe Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Cuma Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C

Yarım gözden iki göz yapıldı

Yarım gözden iki göz yapıldı

İngiltere’de 20 yıl önce bir asit saldırısında sol gözünün tamamını sağın da yarısını kaybeden adam, mucizevi bir yöntemle iki gözüne de kavuştu. Tamamı 20 yıl süren prosedürde, yarısı sağlıklı gözden hücreler alındı, İtalya’da bir merkezde çoğaltıldı ve sonunda nakledilerek iki gözün de görmesi sağlandı.

İngİltere’nin başkenti Londra’da henüz 18 yaşındayken bir asitli saldırıda sol gözünü kaybeden James O’Brien (44), geçirdiği operasyon sonucu sağlığına kavuştu. İngiltere’de O’Brien’ın sağlıklı gözünden alınan hücreler, İtalya’nın Modena kentinde bir tıp laboratuvarında çoğaltılarak diğer gözüne nakledildi. Son operasyonu gerçekleştiren Moorfields Eye Hospital’dan Dr. Saj Ahmad, BBC’ye yaptığı açıklamada, O’Brien’ın sağ gözünden alınan 2 mm’lik parçanın, tedavinin temelini oluşturduğunu belirtti.

Tamamı 20 yıl süren tedavi sonucu, James O’Brian’ın yarısı harap olmuş sağ gözünden alınan sağlıklı hücrelerle hem tamamı görmeyen sol göz hem de yarısı işlev gören sağ göz tamamen görmeye başladı.

Ahmad, tamamı 20 yıl süren tedavinin ikinci aşamasında ise problemli gözün yaralı kısmının alındığını ifade etti. Aynı tedavinin başkalarına da uygulanmasını ümit eden James O’Brien, İngiltere Sağlık Bakanlığı’nın bu tedaviyi uyguladığı ilk hasta olma özelliği taşıyor. O’Brien, kızı Lisa’nın okulda yazdığı bir yazıda babasının gözünün iyileşmesini istediğini yazdı. O’Brien, “Şimdi kızıma dileğinin gerçekleştiğini söyleyebilirim” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.