kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,6563
EURO
34,8392
STERLIN
40,6941
BITCOIN
$61.808
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Emniyet Müdürü polisi siyasete alet ettiği gerekçesiyle Johnson’a tepki gösterdi

Emniyet Müdürü polisi siyasete alet ettiği gerekçesiyle Johnson’a tepki gösterdi
06.09.2019
0
A+
A-
Boris Johnson

İngiltere’de bir emniyet müdürü, polislerin önünde siyasi içerikli bir konuşma yaptığı gerekçesiyle Başbakan Boris Johnson için kınama mesajı yayımladı.

İngiltere’de West Yorkshire bölgesinin Emniyet Müdürü John Robins, Başbakan Boris Johnson için, polisleri arkasına alarak siyasi konuşma yaptığı gerekçesiyle kınama yayımladı.

Robins, Başbakan’ın polislere konuşma yapacağı söylendiğinde bunun siyasi bir konuşma olacağı belirtilmediğini; Başbakanlık ofisinin kendilerini yanlış bilgilendirdiğini ve polisleri siyasi bir konuşma yaparken kurallara aykırı şekilde fon olarak kullandığını söylüyor.

Emniyet Müdürü Robins’e göre, Başbakanlık ofisinden West Yorkshire emniyetine verilen bilgide, Başbakan’ın sadece Emniyet güçlerinde açılacak yeni kadrolar üzerine bir konuşma yapacağı söylenmişti:

“Konuşma gerçekleşene kadar, diğer konulara da değinileceğine dair bir bilgimiz yoktu.”

Johnson, West Yorkshire bölgesine yaptığı ziyaret sırasında, eğitim gören polis memurlarının önünde yaptığı konuşmada, muhalefetteki İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn’i eleştirmişti.

Ancak polis memurları, Boris Johnson’ın yeni işe alımlarla ilgili doğrudan kendilerine konuşacağı söylendiği için orada yerlerini almıştı.

Johnson, konuşmayı yapmadan dakikalar önce polislere hitabını iptal etti. Ancak polis memurları dağılmadan kürsüye çıkarak siyasi muhaliflerini eleştirdiği bir konuşma yaptı.

Emniyet Müdür, yaptığı açıklamada “Emniyetteki işe alımlarla ilgisi olmayan bir konuşma sırasında polislerimi arkada fon olarak görmek beni hayal kırıklığına uğrattı” ifadelerine yer verdi.

West Yorkshire bölgesindeki Wakefield şehrinde yaptığı uzun konuşma sırasında, Johnson’ın arkasında duran polislerden biri bayılmış, bu da ülke genelinde tepkilere yol açmıştı.

İşçi Partili Louise Haigh, Başbakan’ın emniyet müdürlerine bile dürüst olmadığını söyleyerek Johnson’ı eleştirdi:

“Boris Johnson, açık bir siyasi parti gösterisi yapmak için bile bile polisleri kullanarak emniyeti kandırdı. Bu ciddi bir güven ihlâlidir ve başbakanın acilen polis memurlarını kabul edilemez bir pozisyona soktuğu için özür dilemelidir.”

Konuşma sırasında, seçim kampanyası kapsamında önümüzdeki 3 yılda 20 bin polis memurunun işe alınacağını açıklamayı planlayan Johnson, konuşmasını Brexit’e ve rakiplerine yönelik eleştiriye çevirince, polis yetkilileri Başbakan’ı “Polisleri politize etmekle” eleştirmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.