kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$64.116
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Prens Harry’e saldırı düzenlenmesi çağrısı yapan iki Neo-Nazi’ye hapis cezası

Prens Harry’e saldırı düzenlenmesi çağrısı yapan iki Neo-Nazi’ye hapis cezası
18.06.2019
0
A+
A-

İNGİLTERE’DE Kraliçe 2. Elizabeth’in torunu Prens Harry’e, “farklı ırktan bir kadınla evlendiği için saldırı düzenlenmesi” çağrısı yapan iki Neo-Nazi genç, “terör suçlarından” hapis cezası aldı.

Leeds kentinde yaşayan 19 yaşındaki Michal Szewczuk 4 yıl, Londra’da yaşayan 18 yaşındaki Oskar Dunn-Koczorowski ise 18 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Szewczuk ve Koczorowski, Sonnenkrieg Division (Güneş Savaşı Birimi) adlı İngiliz Neo-Nazi bir grubun üyeleri.

Grubun internet sayfasını yöneten ikili, Prens Harry’nin “ırk haini” olduğu için vurulması, beyaz olmayan erkeklerle çıkan beyaz kadınların asılması gerektiği gibi görüşleri savunuyor.

Yargıç Rebecca Poulet sitedeki materyallerin, “istisnasız şiddet içerikli, tehdit edici olduğunu; tecavüz ve infaz gibi eylemlerden söz edildiğini” söyledi.

Poulet, grubun hedefinde beyaz olmayan kişilerin ve Yahudilerin de olduğunu belirtti.

Mahkemede Szewczuk’in yazdığı blogda kadınlara ve bebeklere tecavüz, işkence ve cinayetlerin teşvik edildiği de gündeme geldi.

BOMBA YAPMA KILAVUZLARI ELE GEÇİRİLDİ

Szewczuk okurlarına “Bir terör makinesine dönüşmelisiniz” çağrısında bulunuyor.

Polis, Portsmouth Üniversitesi’nde bilgisayar bilimi okuyan Szewczuk’in elinde bomba yapma kılavuzları, İslami terör saldırıları düzenleme taktikleri ve “beyaz direniş” kitapçıkları bulunduğunu açıkladı.

Dunn-Koczorowski ise terör listesine alınan ve yasaklanan Ulusal Eylem grubuna çocuk yaşta katıldıktan sonra Sonnenkrieg grubunda yer aldı.

Yargıç sanıkların “pişman olmamalarının çok endişe verici olduğunu” söyledikten sonra “Bu aşırı sağcı ideolojiyi destekleyen derinden cepheleşmiş görüşelere hala sahipsiniz” dedi.

İngiltere’nin kuzeybatısında terörle mücadele biriminden sorumlu polis yetkilisi Martin Snowden, Dunn-Koczorowski ve Szewczuk’in kendilerini toplumun çoğunun üstünde gördüklerini ve diğerlerini eğitmek için bu görüşlerini paylaşmanın görevleri olduğuna inandıklarını belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.