kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$64.250
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
11°C
LONDRA
11°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Terapi görmeyene yardım da yok!

Hükümet depresyon gibi rahatsızlıkları bulunan ve benefit alan kişilerin terapi görmemesi halinde yardımlarını kesmeyi planlıyor.

Terapi görmeyene yardım da yok!
16.07.2014
0
A+
A-

benefit jeb centerİngiltere’de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın (DWP) depresyon gibi ruhsal rahatsızlıklarından dolayı yardım alan kişilerin, tedavi görmemeleri halinde yardımlarının kesilmesi yönünde bir düzenleme hazırlığında olduğu duyuruldu.

İş ve Destek Yardımı (Employment and Support Allowance-ESA) olarak bilinen destekten yararlanan 260 bin kişiye haftada ortalama £101 yardım yapıldığına işaret eden DWP, ruhsal rahatsızlığı olduğunu beyan edenlerin yüzde 46’sının çalışabilecek durumda olduklarını savunuyor. Pazar günü yayınlanan hükümete yakın Telegraph gazetesine bilgi veren yetkililer, çok sayıda yardım alan vatandaşın herhangi bir terapi ve psikolojik destek almadıklarının belirlendiğini ileri sürerek, yardımların yeniden gözden geçirilmesinin zorunlu olduğunu kaydediyor.

İş Bulma Merkezleri (job centres) ile koordineli olarak yürütülecek denetimler için Durham ve Tees Valley, Surrey ve Sussex, Black Country ve Midland Shires bölgelerinde pilot uygulamaya başlandı.

UYGULAMA ETİK DEĞİL

Öte yandan hükümetin yaygınlaştırmayı planladığı uygulama doktorlar ve politikacıların tepkisini çekiyor. Meclis Sağlık Komisyonu’nun başkanlığını yürüten iktidar partisine mensup milletvekili Sarah Wollaston, Başbakan David Cameron’a çağrıda bulunarak tasarının geri çekilmesini istedi. Kendisi de doktor olan Wollaston, söz konusu uygulamanın tıbbi ve insani açıdan etik ve ahlaki olmadığı eleştirisinde bulundu.

İnsanların terapi ya da tedavi gördüklerini ispatlamak için ilaç almak ve reçetelerini ibraz etmek zorunda kalacaklarını ifade eden milletvekili, bu tür bir uygulamayı akılsızca bulduğunu ve daha fazla reçete yazılmasına neden olmaktan başka bir işe yaramayacağını öne sürdü.

Milletvekili Sarah Wollaston tasarıya tepki gösteriyor

Milletvekili Sarah Wollaston tasarıya tepki gösteriyor

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.