kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3391
EURO
35,1222
STERLIN
41,0800
BITCOIN
$63.478
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Kapalı
17°C
LONDRA
17°C
Kapalı
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
15°C
Perşembe Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Cuma Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C

Sadiq Khan tarafından, Trafalgar Square’da ilk kez iftar yemeği verildi

Haber ve Fotoğraflar: Cihan Şenlik

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan ile birlikte Open Iftar ve Lordlar Kamarası’nın birlikte organize ettiği iftar yemeği 30 Haziran Çarşamba günü Trafalgar Square’da yüzlerce kişinin katılımı ile gerçekleşti.

Şehir merkezinde düzenlenen iftar yemeği etkinliği saat 19.00’da başlayarak açılan iftar yemeği ile son buldu. Trafalgar Square’da Düzenlenen iftar yemeği organizasyonunda yer sofraları kurularak servis yapıldı. Yüzlerce kişinin iftarını açtığı etkinlikte bir araya gelen onlarca Open Iftar ve Lordlar Kamarası gönüllüleri, organizasyonda gönüllü bir şekilde çalıştılar.

“İNANÇLAR ARASI ÖNYARGILARI BERTARAF ETMENİN BİR YOLU”

İftar saatinden önce etkinliğin düzenlendiği alana gelen Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, gazetemiz muhabirlerinden Yeşim Özyiğit’in sorularını cevapladı.

Khan, “Burada günlerin uzun olması nedeniyle oruç tutmak zor oldu. Ancak oruç tutmak, sadaka vermek için gerçekten güzel ve anlamlı bir ay olan Ramazan ayında burada halka açık bir şekilde iftar açmak, Müslüman olmayanlarla bu şekilde etkileşime geçmek güzel bir şey. Bu tür etkinliklerle kurulan etkileşimler inançlar arası önyargıları da bertaraf etmenin önemli bir yoludur” dedi.

“ÇEŞİTLİLİĞİMİZ BİZİM GÜCÜMÜZDÜR”

Trafalgar Square’da ilk kez bir iftar yemeği veren tek belediye başkanı unvanına sahip olan Khan, açık alanda düzenlenen bu iftar etkinliğinin en büyük çalışmalardan biri olduğunu vurgulayarak önemsediklerini belirtti. Khan, “Önümüzdeki dönemlerde bu açık iftar etkinliklerinin tekrarlanmasını sağlayacağız. Londra’daki en güzel şey bütün farklılıkların bir arada kalarak çeşitliliği benimsemeleridir. Çeşitliliğimiz bizim gücümüzdür, zayıflığımız değil, bu vesileyle dünyanın geri kalanına yol gösterme çabasındayız” şeklinde konuştu.

“LONDRA’DA SUÇ ORANINI DÜŞÜRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Londra genelindeki işlenen suç oranlarının artmasına değinen muhabirimiz Özyiğit’in sorusunu yanıtlayan Khan, “İngiltere ve Galler’de suç oranları geçen yıldan bu yana artış gösterdi. 2007’den bu yana en yüksek suç oranını gördük ve bunu için Londra Belediyesi olarak harekete geçtik. Aralık ayından bu yana başkentte şiddet içeren suçlarla mücadele etmek için 234 milyon sterlin fon sağladık. Büyükşehir Baş Polis Komiseri Cressida Dick’in ilettiği rapora göre geçen yıldan bu yana işlenen suç oranlarında yüzde 30 oranında azalma olduğu tarafımıza aktarıldı. Önümüzdeki süreçte de bu oranı daha çok düşürmek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“KÜRT VE TÜRK TOPLUMU DA, ŞİDDET İÇERİKLİ SUÇLARDAN ETKİLENİYOR”

Khan, fonun arttırılmasının belediye tarafından bir kereye mahsus olup olmadığı sorusuna ise; “Son 8-9 yıl boyunca merkezi hükümetten polise yapılan kesintileri gördük, Londra Belediyesi olarak polise yapılan bu büyük kesintileri gördükten sonra şiddet içerikli suçların da paralel bir şekilde artış gösterdiğini saptadık. Londra Belediyesi aldığı kararla suç oranlarını düşürmek ve sebeplerini ele almak için polise yatırım yaptı. Kuzey Londra bölgesinde yoğun olarak yaşayan Kürt ve Türk toplumunun da bu şiddet içerikli suçlardan etkilendiğini ve bu suçlardan sıyrılmak için birlikte hareket etmenin ve birlikte çalışmanın oldukça önemli olduğunu belirtmek isterim. Yoğunlaşan bu suçlularla mücadele etmek için polisle birlikte yeni bir birim kurarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Aynı zamanda yeni bir Genç Londralılar fonu oluşturarak gençlerin suça yönelmesinin önünü keserek daha yapıcı şeyler yapmalarını sağlıyoruz “dedi.

İftar açılış saatine doğru alana yoğun ilgi gösteren insanlar, okunan ezan ile namaz kılıp iftarlarını açan davetliler bir arada olma sevinci ve mesajı ile dağıldılar.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.