kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3395
EURO
35,1040
STERLIN
40,9974
BITCOIN
$63.919
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Kapalı
17°C
LONDRA
17°C
Kapalı
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
15°C
Perşembe Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Cuma Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C

Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Londra’da kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, 100. yıldönümünde Londra’da coşkuyla kutlandı.

Londra’da bulunan New River Sport Centre’de 19 Mayıs Pazar günü, Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği ile KKTC Londra Temsilciliği’nin ortaklaşa düzenlediği etkinlikle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları gerçekleşti.

Londra’da faaliyet gösteren birçok eğitim kurumunun katılımıyla ve hazırladıkları gösterilerle renkli görüntülere sahne olan organizasyon, yoğun bir ilgiyle karşılandı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitler için yapılan saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende folklor, halk oyunları, dans gösterileri, şiirler ve müziklerle devam etti. Atatürk’ün ve gençliğin öneminin vurgulandığı organizasyonda, okulların resmigeçit töreni de yapıldı. Eğitim kurumları tarafından birbirinden güzel şovların sunulduğu etkinlik, izleyiciler tarafından beğeniyle seyredildi. Organizasyonun gerçekleştiği stadyum, büyük Atatürk posterleri ile donatıldı. Etkinlikte Türk kültürüne ait bazı yiyecekler kurulan stantlarda satıldı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamasına, Londra Başkonsolosu Çınar Ergin, KKTC Temsilcisi Oya Tuncalı, elçilik görevlileri, ataşeler, eğitimciler, çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcileri, İngiltere’de görev yapan tüm Türkçe ve Türk Kültürü öğretmenleri ile vatandaşlar ve gençler katıldı.

19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı her yıl Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kutlanan resmi bir bayram. 19 Mayıs 1919 tarihinde, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkarak İtilaf Devletleri’ne karşı Kurtuluş Savaşı’nı başlattı. Atatürk bu önemli günü Türk gençliğine armağan etti.

19 Mayıs kutlamaları ilk olarak 24 Mayıs 1935 tarihinde Atatürk Günü olarak kutlandı. İlk 19 Mayıs, Beşiktaş Spor Kulübü’nün girişimleri sayesinde Fenerbahçe Stadı’nda kutlandı ve Galatasaraylı ve Fenerbahçeli çok sayıda sporcu bu günü beraber kutladı. Beşiktaş’ın kurucu üyelerinden Ahmet Fetgeri Aşeni, Atatürk Günü’nün gençliğe adanması için 19 Mayıs’ın Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanmasını önerdi. Spor Kongresi’nde dile getirilen bu öneri kabul edildi ve Atatürk’ün onayıyla yasa haline getirildi.

20 Mayıs 1938 tarihli kanunla beraber 19 Mayıs, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanmaya başlandı. 12 Eylül Darbesi’nin ardından bayramın adı Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak değiştirildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.