kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.482
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı az bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
7°C

9’uncu Alevi Festivali başlıyor

9’uncu Alevi Festivali başlıyor

Britanya Alevi Federasyonu, bu yıl düzenleyeceği 9. Alevi Festivalini “Enel Hakk Yolunda Her Şey Çok Güzel Olacak”, sloganı altında 4 bölgede gerçekleştiriyor.

24 Mayıs, 18.00, İngiltere Alevi Kültür Merkezi, Festival Resepsiyonu, 25 Mayıs ve 1 Haziran Enfield’te bulunan Baf Yerleşkesi’nde 9. Alevi Festivali başlangıcı, 2 Haziran 2019, Pazar günü İAKM Cemevi’nin ev sahipliğinde Hackney Downs Parkı, 16 Haziran BAF İskoçya Bölge Cemevlerinin ev sahipliğinde Edinburgh’ta, 22-23 Haziran 2019 tarihlerinde ise BAF Orta Bölge Cemevlerinin ev sahipliğinde Sheffield’te gerçekleşecek.

25 Mayıs’ta başlayan festival finalini, 23 Haziran’da “Her Şey Çok Güzel Olacak” Sloganı ile BAF Orta Bölge Yönetiminde Sheffield’de gerçekleştireceğiz.

BAF ve bağlı cemevlerinin tarafından gelenekselleştirilen ve her onbinlerce insanın katıldığı festivaller, ‘çocukların, yetişkinlerin ve yaşlıların karşılaştığı, kucaklaştığı, eğlendiği, muhabbet ettiği, ürettiği, paylaştığı, yolunu, gönlünü ve aklını birlediği bir kültürel ve sosyal etkinlik’ olarak tanımlandı.

BAF tarafından festivalle ilgili yapılan açıklama şöyle:

“Festivalimiz Aleviliğin insana, doğaya ve Hakk’a bakışının deyişleriyle, semahıyla, muhabbetiyle anlatımının yanı sıra, aynı zamanda Türklerin ve kültürel çeşitliğin kardeşlik bağını anlatacak. “Enel Hakk Yolunda Her Şey Çok Güzel Olacak” diyerek yetmiş iki milletin kardeşlik türkülerini, halkların dilinde söyleyeceğiz. Bu yıl “Enel Hakk Yolunda Her Şey Çok Güzel Olacak”, gerçekleşecek olan 9. Alevi Festivali buluşmalarımızda çok farklı zenginlikte etkinlikler ve sunumlar olacaktır.

Elbette festivalimiz son yıllarda dünya çapında giderek artan, insanlığa yönelik savaş, şiddet, zulüm, vatansızlaştırma, sürgün, açlık, yoksulluk, baskılar, anti demokratik, despotik, hukuk dışı uygulamalara, hortlatılan gericiliğe, diktatörlüklere, sosyal hakların budanmasına, ekonomik ve sosyal krizlerin faturasını halka çıkarmaya çalışan kapitalist ve neo liberal politikalara karşı da türkülerimizi söylemeye ve düşüncelerimizi ifade etmeye devam edeceğiz. AKP-MHP iktidar blokunun dayatmaları sonucu, YSK’nın aldığı İstanbul seçimini yenileme hukuksuzluğunu, yeniden fırsata dönüştürerek, 23 Haziran’da ülkemizin geleceğini tayin edecek “Her Şey Çok Güzel Olacak” çağrısına Britanya’dan destek ve omuz vereceğiz.

Britanya’da göç ve göçmenlikten kaynaklanan sorunlarımıza dair taleplerimizi, çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitim ve meslek haklarında eşit haklara sahip olması, boş zamanlarını sosyal ve kültürel kimlik inşasına destek olacak genç projelerde değerlendirmeleri gerektiğini, sokağın çocuklarımıza ve gençlerimize kurduğu çeteleşme, şiddet, uyuşturucu ve kimliksizleştirme gibi sosyal sorunlarını dile getireceğiz.

Türkülerle kültürel çeşitliliğimizi musahip kılmak, dayanışmacı ve paylaşımcı yaşam kültürünün inşası için, adete bir Rıza Şehri olarak gördüğümüz Alevi Festivali katkı sunacaktır.

Geleneksel Alevi festivali, bu yılda her kültürden insana kapılarını açıyor. Alevi olmanın sadece dünden önceki günden değil, bugün ve yarından sonraki gün olduğunu göstermek istiyoruz. Alevilerin tarihinin sadece acılarla değil, umutlarla, sevgiyle ve türkülerler örüldüğünü göstermek istiyoruz.

En önemlisi 9. Alevi Festivalinde “Her Şey Çok Güzel Olacak”!”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.