kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3849
EURO
35,0576
STERLIN
41,0271
BITCOIN
$70.351
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

BBC, kraliyet bebeği hakkında ırkçı paylaşım yapan radyocuyu kovdu

BBC, kraliyet bebeği hakkında ırkçı paylaşım yapan radyocuyu kovdu
09.05.2019
0
A+
A-

Sussex Dükü ve Düşesi olan çiftin Archie Harrison Mountbatten-Windsor adını verdikleri bebeklerini kamuoyuna takdim etmelerinin ardından BBC radyo programcısı Danny Baker skandal bir paylaşımda bulundu.

​Smokin giydirilmiş bir maymunun elinden tutan bir çiftin fotoğrafını paylaşan 61 yaşındaki Baker, “Kraliyet bebeği hastaneden ayrılıyor” ifadelerini kullandı. Meghan Markle’ın Afrika kökenli annesine bir gönderme olarak algılanan bu paylaşım sosyal medyada büyük tepki topladı. Kullanıcılar Baker’ı ırkçılıkla suçladı. Bunun üzerine Baker paylaşımını sildi.

​‘KENDİ AKILSIZLIĞIMA ŞAŞIRDIM’

Daily Mail’e açıklama yapan Danny Baker, ‘kendi akılsızlığına kendisinin de şok olduğunu’ söyledi, ırkçılık suçlamalarını ise kabul etmedi.

Baker, “Şaka olsun diye aptalca bir fotoğraf koydum, silindir şapkalı bir maymun. Her zaman aptalca fotoğraflar paylaşırım, hepsi bu. Çirkin olduğunu fark edince kaldırdım. Bu bariz bir hata. Özür dilerim” dedi. Sunucu, ırkçı olup olmadığına dair bir soru karşısında ise, “Hayır kesinlikle ırkçı değilim, hem de hiç” yanıtını verdi. Sosyal medya kullanıcıları cevapla tatmin olmazken, BBC’ye programcıyı görevinden alması için çağrı yaptılar.

DEĞERLERİMİZE AYKIRI’

BBC Radio 5 denetleyicisi Jonathan Wall, çalışanlara gönderdiği e-postada, “Danny sosyal medyada ciddi bir değerlendirme hatası yaptı ve bu bizim radyoda savunduğumuz değerlere aykırı. Danny parlak bir yayıncı ancak artık bizimle haftalık program yapmayacak ” ifadelerini kullandı.

Baker da daha sonra kovulduğu haberlerini bizzat doğruladı ve “BBC tarafından az önce kovuldum” dedi. Danny Baker, 2009’dan beri BBC Radio 5’te hafta sonu programı yapıyordu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.