kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5104
EURO
34,9876
STERLIN
40,7894
BITCOIN
$63.842
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cuma Parçalı bulutlu
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

İngiliz hasta: Brexit nedeniyle hayat kurtaran kanser tedavisi yapılamıyor

İngiliz hasta: Brexit nedeniyle hayat kurtaran kanser tedavisi yapılamıyor
02.05.2019
0
A+
A-

İngiltere’de düğüme dönen Brexit süreci sadece siyaseti değil gündelik hayatı da etkiliyor. Karaciğer kanseri olan 53 yaşındaki Richard Kelly, kemoterapinin yanı sıra bu ay sonunda ‘SIRT’ olarak bilinen ve son teknolojiye dayanan bir tedavi görmeyi bekliyordu. Ancak Bristol Royal Infirmary’deki doktoru Kelly’yi, “Tedavi Brexit süreci nedeniyle ertelendi” haberiyle karşıladı.

‘SÖZ KONUSU OLAN BENİM HAYATIM’

Kelly’ye Brexit pazarlıklarının ve AB’den ayrılma fikrinin yarattığı kaotik ortamda bu tarz bir tedavi için bütçe ayrılamayacağı söylendi.

Kelly, Independent gazetesine yaptığı açıklamada, “Bu nedenle olmazsa olmaz bu tedavi ertelendi, üstelik ne zaman mümkün olabileceğine dair bir tarih önerilmeden. Bu yöntem ameliyat olmadan karaciğer kanserini tedavi etmek için bir imkân sunuyordu” dedi. İngiltere AB’den ayrılsa da ayrılmasa da, bu durumun sonuçlarıyla yaşayacağını söyleyen Kelly, “Bu saçmalık, burada söz konusu olan benim hayatım” diye konuştu. Doktoarla, Kelly dışında kaç hastanın daha bu durumdan etkilendiğini bilmediklerini söyledi.

HASTALIK İLERLİYOR

Kelly’nin hastalığının ilerlediğini ve ameliyatla tedavi edilemeyeceğini tespit eden doktorlar, geçen ay böyle bir tedavi almasını önermişti. Seçici dahili radyasyon tedavisinde (Selective Internal Radiation Therapy-SIRT) cerrahi yapılamayacak tümör hücrelerine yüksek dozda radyasyon veriliyor. Lezyon boyutunu ve sayısını azaltmayı amaçlayan bu tedavi, hastalığın büyümesini ve yayılmasını engelliyor.

İNGİLİZLER İLAÇ DEPOLUYOR

İngiltere Başbakanı Theresa May son olarak Avrupa Birliği’nden (AB), ülkesinin birlikten ayrılmasını 30 Haziran’a kadar ertelemesini istemişti. Sürecin sağlık sektöründe de pek çok yansımasının olması bekleniyor.

AB’den anlaşma olmadan çıkılması durumunda AB’ye giden İngiliz ürünleri bir anda vergiye tâbi hale gelecek ve sağlığa uygunluk gibi çeşitli kontrol süreçlerinden geçmeleri gerekecek. Temel sorunlardan biri de ilaçların tedarik edilmesi olacak. İngilizlerin AB’den anlaşma olmadan çıkılması durumunda yaşanacak belirsizlikten dolayı gıda ve ilaç depolamaya başladığı belirtiliyordu.

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.