kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3307
EURO
35,0310
STERLIN
40,9385
BITCOIN
$70.586
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Brexit iptali için dilekçeye 6 milyon imza

Brexit iptali için dilekçeye 6 milyon imza
01.04.2019
0
A+
A-

Birleşik Krallık’ın Avrupa Birliği (AB) üyeliğini sonlandırma süreci olarak bilinen Brexit’e karşı başlatılan imza kampanyasına katılım rekor sayıya ulaştı. Parlamentonun resmi internet sitesinde başlatılan ve 10 bin imzayı geçmesi durumunda hükümetin resmi bir yanıt vermesinin zorunlu olduğu kampanya 1 Nisan Pazartesi günü Avam Kamarası’nda tartışılacak. Başbakan Theresa May, dilekçeye atılan imza sayısı 5 milyonu geçtiği zaman bir açıklama yapmış ve Brexit’in iptal edilmesi için 50’nci maddenin geri alınmasını hükümet olarak reddettiklerini söylemişti.

May, konu ile ilgili olarak 26 Mart’ta yaptığı açıklamada “Bu hükümet 50’inci maddeyi geri almayacak. 2016 yılındaki referandum sonuçlarına bağlı kalacağız ve Avrupa Birliği’nden çıkışımızı sağlamak için parlamento ile çalışarak bir anlaşma sunacağız” ifadesini kullanmıştı. Söz konusu 50’inci madde üye bir devletin AB’den ayrılma prosedürünü işletmesinin önünü açıyor ve süreci resmen başlatıyor. May’in açıklamasından sonra hükümetin AB ile uzlaştığı Brexit anlaşması Cuma günü parlamentoda yapılan oylamada üçüncü kez reddedilmişti.

Ölüm tehditleri alıyor

Dilekçeyi kaleme alan Margaret Anne Georgiadou ise toplanan imzaların yarattığı etki üzerine ölüm tehditleri aldığını ve Facebook hesabını kapattığını açıklamıştı.

Aynı zamanda kampanyanın parlamentonun internet sitesinde başlatıldığı andan itibaren birçok komplo teorisi ortaya atıldı. Sitenin sık sık çökmesinin, dilekçenin imza sayısının artmasından endişe eden hükümetin kasıtlı bir girişimi olduğu söylentileri yayıldı. Bir başka komplo teorisine göre dilekçeyi imzalayanların IP adresleri arasında Kuzey Kore’nin de dâhil olduğu bir dizi ülke bulunduğu ve internet botlarının katılım sayısını şişirmeye çalıştığı öne sürüldü. Ancak sitedeki kayıtlara bakıldığında imzacıların yüzde 96’sı ülke içinden.

Pazartesi yeni oylama

Avam Kamarası Brexit gündemiyle 1 Nisan Pazartesi günü tekrar toplanıyor. Anlaşmanın Cuma günü üçüncü kez reddedilmesinin ardından May hükümetinin yeni bir plan oluşturmak için 12 Nisan’a kadar vakti bulunuyor. Aksi takdirde Britanya, AB’den bir anlaşma olmadan çıkacak.

Zira Brexit’in Britanya parlamentosunda onaylanması için Brüksel’in Londra’ya tanıdığı süre 12 Nisan’da doluyor. AB, daha önceden anlaşmanın Cuma günü onaylanması durumunda Britanya’ya 22 Mayıs’a kadar süre tanıyacağını açıklamıştı.

 

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.