kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5297
EURO
34,8438
STERLIN
40,5360
BITCOIN
$61.710
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
12°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Brexit – İngiltere Parlamentosu: Hükümet AB’den erteleme istesin

Brexit – İngiltere Parlamentosu: Hükümet AB’den erteleme istesin
14.03.2019
0
A+
A-

İngiltere Parlamentosu, hükümetin Avrupa Birliği’nden (AB), ülkenin birlikten ayrılmasını (Brexit) ertelemesi talebinde bulunmasını öngören önergeyi 412’ye karşı 202 oyla kabul etti.
Parlamento Salı günü İngiltere ile AB arasındaki Brexit anlaşmasını ikinci kez reddetmiş, Çarşamba günü ise İngiltere’nin AB’den anlaşma olmadan ayrılmasına karşı çıkmıştı.
Perşembe akşamı kabul edilen önerge ise Brexit anlaşmasının 20 Mart Çarşamba gününe kadar İngiltere Parlamentosu tarafından onaylanması halinde, Brexit’in bir kereliğine 30 Haziran’a kadar ertelenmesinin talep edilmesini öngörüyor.

İngiltere Parlamentosu’nun Çarşamba gününe kadar anlaşmayı onaylamaması halinde ise AB liderlerinin Perşembe günü başlayacak zirvelerinde İngiltere’den büyük ihtimalle, Brexit’in neden ertelendiği ile ilgili net bir açıklama isteyecekleri hatırlatılıyor.
29 Mart’taki Brexit’in 30 Haziran’dan ileri bir tarihe ertelenmesi halinde ise İngiltere’de kesinlikle Mayıs ayında Avrupa Parlamentosu seçimlerinin yapılması gerekeceğinin de altı çiziliyor.
İngiltere Başbakanı May ise daha önce Brexit anlaşmasını önümüzdeki hafta üçüncü kez Parlamento’nun onayına sunacağını açıklamıştı.

Corbyn: Alternatif plan üzerinde AB ile anlaşma sağlanabilir

Ana muhalefetteki İşçi Partisi’nin lideri Jeremy Corbyn, son oylama sonrası Parlamento’da yaptığı konuşmada, partisinin alternatif planı üzerinde AB ile bir anlaşma sağlanabileceğini söyledi.Corbyn ayrıca ikinci Brexit referandumuna da destek verdi.İşçi Partisi lideri, “Bunu siyasi bir kazanım için değil mevcut çıkmazı aşmamızı sağlayacak gerçekçi bir seçenek olarak öneriyoruz” dedi.
Avrupa Komisyonu: Brexit otomatik olarak ertelenmeyecek
Avrupa Birliği’nin yürütme organı olan Avrupa Komisyonu ise Brexit’in otomatik olarak ertelenmeyeceğini açıkladı.Komisyon’dan yapılan açıklamada, AB’nin de bu kararı almadan önce kendi çıkarlarını gözetmesi gerektiği belirtildi.

4 farklı önerge de oylandı

İngiltere Parlamentosu kritik kararı öncesi bağlayıcı olmayan 4 önergeyi oyladı. 2. kez Brexit referandumu yapılmasına yönelik önerge 85’e karşı 334 oyla reddedildi.
Brexit’in sadece 30 Haziran’a kadar ertelenmesi ve daha fazla erteleme yapılmamasına dair önerge 311’e karşı 314’e oyla reddedildi.
Milletvekillerinin Brexit faaliyetlerine tamamen dahil olmaları ve bağlayıcı oy hakkına sahip olmalarına yönelik önerge 312’ye karşı 314 oyla, yani sadece 2 oy farkla reddedildi.
Hem Başbakan May’in anlaşmasını hem anlaşma olmadan Brexit’in tamamlanmasına karşı çıkan, Brexit’in milletvekillerine ortak bir yaklaşım benimseyebilmeleri için ertelenmesini öngören son önerge de, 302’ye karşı 318’e oyla reddedildi.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.