kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.723
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Pazar Parçalı az bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
7°C

İngiltere’de, ‘tek’ Kıbrıs Türk Kültür Festivali kararı!

İngiltere’de, ‘tek’ Kıbrıs Türk Kültür Festivali kararı!
14.03.2019
0
A+
A-

KKTC Başbakanı Tufan Erhürman’ın ricası üzerine, Haziran ayında iki ayrı Kıbrıs Türk Kültür Festivali yapacak olan kuruluşlar, tekrardan görüşerek 30 Haziran’da tek festival yapma kararı aldılar. Kuruluşlar tek festivalden yana olduklarını, toplumun da bunu istediğini söylediler ve topluma hizmet amacıyla bir araya geldiler.

İlk Kıbrıs Türk Kültür Festivali’ni 2017 yılında düzenleyerek çığır açan İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi, tek festival kararı ile ilgili şu açıklamada bulundu:

“Festival ile bir ilk başlatmış olmanın gururu içerisindeyiz, Konseyin misyonu ve asıl amacı festivali toplumumuzu bir araya getirmek ve kültürel değerlerimizi yeni nesillere aktarmak için yola çıktık.

Bu anlamda bazı hususlarda karşılıklı olarak anlaştık. Asıl amacın toplumsal bir sorumluluk olduğunu ve bu sorumluluğun bir üyesi olarak herkes üstüne düşen görevi yerine getirmek zorunda olduğu kanaatine vardık. Anlaşamayacak çok şey olmadığını düşünüyoruz, çünkü bu festivalin amacı toplumu bir araya getirmektedir.

Ocak ayında gazetelere gönderdiğimiz basın bülteninde belirttiğimiz gibi, biz bu festivali tüm sivil toplum örgütleriyle yapmak istiyoruz. Bu süreçte iki tarafın istekleri vardı, herkes isteklerini centilmence bir kenara bıraktı. 30 Haziran’daki festivale hep beraber katkıda bulunacağız.

KKTC Başbakanlığı da festivalimize katkıda bulunmakla beraber, Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Kıbrıs Türk Sanayi Odası, Kıbrıs Türk Otelciler Birliği, Kıbrıs Türk Mühendisler Birliği, Müteahhitler Birliği ve Mimar Odaları Birliği, çok güzel bir festival yapmamız için Kıbrıs’tan iş insanlarını buraya getirip destek vereceklerini söyledi.”

Festival, İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi, İngiltere Türk Dili Kültürü ve Eğitim Konsorsiyumu, Kıbrıs Türk Toplum Merkezi ve Türk Toplumu Futbol Federasyonu olmak üzere dört kuruluş tarafından öncülüğü yapılacak. Diğer kurum ve kuruluşlar da aynı şekilde festivale katkıda bulunacaklardır.

Tüm halkımızı 30 Haziran 2019 Pazar günü Enfield Playing Fields, Donkey Lane, Enfield EN1 3PL adresinde yapacağımız 3. Kıbrıs Türk Kültür Festivali’ne bekliyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.