kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5191
EURO
34,7905
STERLIN
40,4568
BITCOIN
$66.436
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı az bulutlu
Perşembe Hafif yağmur
10°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazar kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

DAY-MER ‘Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı

DAY-MER ‘Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı

 DAY-MER 10 Mart Paza günü, Dünya Emekçi Kadınlar Gününü, Londra Toplum Merkezi’nde kutladı.

Pazar günü düzenlenen etkinlikte ise, Day-Mer Kadın Halk Oyunları, Daymer Kadınlar Korosu, Bendir Grubu, Şiir Grubu, Baran ve Erdem, Savaş ve Barış Koalisyonu, People’s Assembly, National Education Union ve Day-Mer Kadın Komisyonu’ndan konuşmacılar katıldı.

Aynı zamanda Day-Mer ve Londra Toplum Merkezi derneklerinde resim çalişmaları sürdüren Gökkuşağı Kadınlar Topluluğu’nun yaptığı resim çalişmaları sergilendi.

DAY-MER Kadın Komisyonu tarafından düzenlenen etkinlik yoğun bir katılımla gerçekleşti.

National Education Union’dan (Eğitim Sendikası) Louise Regan, yaptığı konuşmada çocukların eğitimine değindi ve şu açıklamayı yaptı

Nationa Education Union’de birçok kadın görev ediyor, kadınları ve okulları en iyi şekilde uzun yıllardır temsil ediyoruz. Öncelikle son zamanlarda yaşanan kesintiler okullarımıza çok fazla etki yaratıyor, son üç yıldır 3.8 milyar pound kesinti oldu okullarımıza.

Kesintilerin etkilerinden bahseden Louis, sınıfların kalabalık olduğunu ve öğrencilere bire bir daha az destek olduğunu söyledi. Kesintilerden dolayı okulların temizlikçi için yeterince bütçe olmadığından dolayı kendilerinin temizlik yaptığını belirtti.

Regan, “Okullarımıza ve toplumumuza daha fazla yatırım yapılması gerekiyor, eiğitim sisteminde büyük sıkıntılar mevcut. Lakin toplumsal fonlara da çok ihtıyacı duyoyoruz. Bu açıdan birçok çalışmalar ve faaliyetler gerçekleşiyoruz, halkın desteği hepimiz için çok önemli.

Hükümet kaynak yok diye çağrıda bulunuyor fakat biz zengin bir ülkeyiz ve eğitim hepimiz için çok önemli. Eğitim sadece bir harcama olarak görünmemli ama bir ülkenin yatırımı olarak nitelendirmeli”dedi.

Tottenham İşçi Partisi’nin BAME görevlisi olan Warda Hassan, Türk ve Kürt topluluğunu 16 Mart’ta, ırkçılık ve faşizme karşı hep birlikte yürüyüşe katılması için çağrıda bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.