kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5971
EURO
34,8409
STERLIN
40,6907
BITCOIN
$64.844
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Brexit için kritik hafta

Brexit için kritik hafta

İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden resmen ayrılacağı tarih olarak duyurulan 29 Mart’a sayılı günler kaldı. Ancak bu ayrılık anlaşmalı mı olacak yoksa anlaşmasız mı hala belli değil. Gözler 12 Mart Salı günü İngiltere Parlamentosu’nda yapılacak oylamada milletvekilleri revize edilmiş Brexit Anlaşmasını oylayacak. İngiliz Parlamentosu, Başbakan Theresa May’in AB ile vardığı Brexit Anlaşması’nı 15 Ocak’ta yapılan oylamada ezici çoğunlukla reddetmişti.

Parlamentonun anlaşmada değiştirilmesini talep ettiği “Tedbir maddesi”, İngiltere’nin parçası Kuzey İrlanda ile AB üyesi İrlanda Cumhuriyeti arasına Brexit’in ardından fiziki sınır girmemesi için formüle edilmişti.

May, bu süreçte AB ile görüşmeler yapıp, bu maddeye ya bir zaman sınırı getirmeye ya da İngiltere’nin bu maddenin işlerliğine tek yanlı son vermesini sağlayacak bir mekanizma kurulmasına çalıştı. Ancak Brüksel’den yapılan son açıklamada, “Görüşmelerde ilerleme kaydedilmedi. Brexit çıkmazı için hiçbir çözüm görünmüyor” mesajı verildi. 12 Mart’taki kritik oylama öncesi May milletvekillerine seslendi. İrlanda sınırı konusundaki tıkanıklığı aşmak için “çok ciddi” öneriler getirdiklerini söyledi. Anlaşmanın İngiltere Parlamentosu’ndan geçmesi için “son bir çaba daha” harcamasını istedi.

Brexit Anlaşması Salı günü İngiltere Parlamentosu’ndan geçmezse, Çarşamba günü İngiltere’nin AB’den anlaşmasız ayrılıp ayrılmayacağı oylanacak. İngiltere Parlamentosu’nun “AB’den anlaşmalı ayrılalım” demesi halinde ise Perşembe günü bir oylama daha yapılacak. Bu kez Brexit’in ertelenmesi oylanacak.

 

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.