kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.668
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı az bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
7°C

Brexit – İngiltere Başbakanı May: AB’den asla çıkamayabiliriz

Brexit – İngiltere Başbakanı May: AB’den asla çıkamayabiliriz
08.03.2019
0
A+
A-

Milletvekillerine seslenen May, “Brexit anlaşmasını destekleyin, AB’den çıkalım. Reddederseniz kimse ne olacağını bilemez. AB’den aylarca çıkamayabiliriz. Anlaşmayla sağlanan güvenceler olmaksızın ayrılmak zorunda kalabiliriz, asla çıkamayabiliriz” dedi.

May, Brexit konusundaki belirsizliği sürdürmenin hiç kimsenin çıkarına olmadığını söyledi, sürecin 29 Mart sonrasına ertelenmesinin de yeni sorunlar yaratacağını belirtti. İngiltere Başbakanı, İrlanda sınırı konusundaki tıkanıklığı aşmak için “çok ciddi” öneriler getirdiklerini söyledi ancak Brüksel ile görüşmelerin “çetin” geçtiğini de kabul etti.

İngiltere Parlamentosu Brexit anlaşmasını Ocak ayında reddetmişti. May ise anlaşmanın Parlamento tarafından bir kez daha reddedilmesi halinde bir “kriz anı” yaşanacağı görüşünde. AB’nin Brexit başmüzakerecisi Michel Barnier ise İngiltere’ye, anlaşmada İrlanda sınırına yönelik tüm düzenlemeleri kabul etmesi karşılığında, gümrük birliğinden tek taraflı ayrılabilmesini teklife hazır olduklarını söyledi.

Brexit için kritik hafta

İngiltere mevcut şartlarda 29 Mart’ta AB’den ayrılacak. Brexit anlaşması Salı günü İngiltere Parlamentosu’ndan geçmezse, Çarşamba günü İngiltere’nin AB’den anlaşma olmadan ayrılıp ayrılmayacağı oylanacak. İngiltere Parlamentosu’nun AB’den anlaşma olmadan ayrılmayı reddetmesi galinde Perşembe günü bir oylama daha yapılacak. Milletvekilleri bu durumda Perşembe günü Brexit’in ertelenmesini oylayacak.

İşçi Partisi ne diyor?

Ana muhalefetteki İşçi Partisi’nin lideri Jeremy Corbyn, Başbakan May’in AB’ye ve milletvekillerine yaptığı çağrılarla ilgili olarak “Çaresizlik gibi görünüyor” dedi.

Jeremy Corbyn daha önce oylanmış olan anlaşma taslağında herhangi bir değişiklik olmadığını söyledi. Corbyn, “Salı günü yapılacak oylamada anlaşmayı desteklemeyeceğiz. Anlaşma olmadan ayrılma olasılığını ortadan kaldırma yönünde oy kullanacağız. Önerilerimiz; gümrük birliğinde kalmak, AB piyasasına yakın durmak ve çalışanların AB üyeliği sayesinde kazanmış oldukları hakları koruma yönünde olacak” diye konuştu.

 

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.