kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5576
EURO
34,8984
STERLIN
40,5988
BITCOIN
$66.752
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Parçalı bulutlu
12°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Cumartesi parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

‘Brexit bitmeyen bir kabusa dönüşebilir’

‘Brexit bitmeyen bir kabusa dönüşebilir’
08.02.2019
0
A+
A-

İngiltere’nin eski Başbakanlık Müsteşarı Lord Bob Kerslake, büyük umutlarla başlanan Brexit’in, ülke için “bitmeyen bir kabusa” dönüşebileceğini söyledi. Kerslake, Brexit konusunda yeni bir referanduma gidilmesi için kampanya yürüten Halkın Oyu grubunun hazırladığı ”Açıklık da yok son da” başlıklı raporun basına tanıtımında konuştu. Lord Bob Kerslake, ”Bir zamanlar aşırı abartılmış bir şekilde Brexit’in bir rüya ülkesi olduğu umuluyordu. Ancak şimdi bunun ülkemiz için bir uyanış olmayacağı açıkça görülüyor. Brexit’in hiç bitmeyen bir kabusa dönüşme tehlikesi var” dedi.

‘UZAK VE SONU GÖRÜLMEYEN BİR SÜREÇ’

 Brexit’in netlikten uzak ve sonu görülmeyen bir sürece dönüşmekte olduğunu belirten Kerslake, İngiltere’nin yıllar boyu hep aynı güne uyanacağı ”düşük yoğunluklu, sonu gelmez bir siyasi iç savaş” yaşayacağını kaydetti.

Kerslake, İngiltere’nin normal takvimde öngörülen 29 Mart’ta AB’den güvenli bir şekilde ayrılamayacağına vurgu yaparak, ”İçinde bulunduğumuz kargaşadan çıkış yolu yeni bir referanduma gidilmesidir” diye konuştu.

‘KESİN OLAN TEK ŞEY BELİRSİZLİĞİN DEVAM EDECEĞİ’

Üye ülkelerin AB’den ayrılma sürecini düzenleyen Lizbon Anlaşmasının 50. maddesini kaleme alan Avrupa Konvansiyonu üyesi ve eski Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Lord John Kerr de İngiltere Başbakanı Theresa May’in Brexit anlaşmasını eleştirdi.

Kerr, “May’in anlaşmasıyla AB’den ayrılmak karanlığa adım atmak olur.” ifadesini kullanarak, ”Nereye varacağımızı kimse kestiremez. Gelecek müzakere çok daha uzun zaman alacaktır ve elimiz çok daha zayıf olacaktır. Kesin olan tek şey belirsizliğin devam edeceğidir” diye konuştu.

 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.