kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5586
EURO
34,8470
STERLIN
40,5594
BITCOIN
$64.728
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Perşembe Orta şiddetli yağmur
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

Modern sanatın çılgın kızı Tracey Emin liderleri eleştirdi

Modern sanatın çılgın kızı Tracey Emin liderleri eleştirdi

İngiltere’de yaşayan Kıbrıs asıllı ingiliz sanatçımız Tracey Emin, Londra sergisinde eski İşçi Partisi lideri Tony Blair ve eski Muhafazakar Parti lideri David Cameron’u eleştirdi.

Sanatçı yaklaşık 10 yıl önce İşçi Partisinden ayrılmış ve Muhafazakar Partisini desteklemeye başlamıştı.

Tracey Emin, Londra’da, Bermondsey bölgesinde bulunan White Cube galerisinde bir sergi açılışında önemli açıklamalarda bulundu.

Emin, bir zaman desteklediği İşçi Partisi lideri Tony Blair ve Muhafazalar Parti lideri David Cameron’u eleştirdi.

Emin, ‘Tarih onları bu ülkeye en korkunç şeyleri yapmakla sorumlu tutacak’ dedi.

Önce Irak ve daha sonra Brexit, Tracey Emin’nin düşüncelerine değişmesine sebep oldu. 10 yıl öncesine kadar İşçi Partisini destekleyen Emin, daha sonra Muhafazakar Partisini desteklemeye karar almıştı. Fakat Brexit sürecinden dolayı, David Cameron’a da kızgın olduğunu vurguladı.

Tracey Emin, şu açıklamayı yaptı:

“Tony Blair ve David Cameron, yapabilecekleri en aptalca şeyleri yaptılar. Her ikisi de iyi politikacılar ve temelde iyi insanlar, fakat her ikisi de politik sistemimize en korkunç şeyleri yapmakla hatırlanacak. Onların ülkemiz adına sergilemiş oldukları kötü davranışlardan dolayı kötü hatırlayacağız. Böyle bir hayata nasıl düştüler bilmiyorum ve bir türlü anlayamıyorum.

Bir zamanlar bu iki adamı da desteklediğimi bilmek beni gerçekten rahatsız ediyor. Tek bildiğim, onların almış olduğu yanlış kararlarından dolayı bir karmaşa içerisindeyiz” dedi.

Emin, Brexit’ten daha “iğrenç bir şey” düşünemediğini söyledi ve şu ifadeyi kullandı:

“Gerçekten delilik. Avrupa’yı tek edersek, her şey yolunda giderse, kendi lahanalarımızı yemekten mutlu olursak ve ada zihniyetiyle bir adada yaşamaktan mutlu olursak, belki bütün bunlara inanırım. Ancak bunun böyle olacağını sanmıyorum.”

İkinci bir referandumu destekleyen Emin, Theresa May’ın kendisine göre bir başbakan olmadığını söyleyerek, Theresa May’ın işini yapmak isteyen hiçbir erkekte göremediğini belirtti.

Sergi açılışında konuşan Emin, yaklaşık 10 yıl boyunca uykusuzluktan mustarip olduğunu, ancak daha da kötüye gittiğini ve giderek daha fazla ruhunun yok olduğunu söyledi.

Emin, “Yatağa uzanıp Radyo 3 ve Dünya Servisi’ni dinlemem gereken bir noktada ya da her neyse… bir şeye konsantre olmak gerçekten zor çünkü aklım çok sisli ve vücudum düzgün çalışmıyor” dedi.

 

 

 

 

 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.