kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$64.250
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
11°C
LONDRA
11°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Cemal ve ailesi evlerinden de ayrılmak zorunda kaldı

Cemal ve ailesi evlerinden de ayrılmak zorunda kaldı
04.02.2019
0
A+
A-

İÇ savaş nedeniyle Suriye’yi terk etmek zorunda kalan Cemal ve ailesi, sığındıkları İngiltere’de de saldırıya uğrayınca, buradaki evlerini de terk etmek zorunda kaldı.

Suriyeli 16 yaşındaki Cemal, 25 Ekim 2018’de Huddersfield kentinde okul arkadaşının saldırısına uğramıştı. Saldırı görüntüleri, sosyal medya vasıtasıyla yayılınca geniş yankı uyandırmıştı.

Cemal’in babası, Guardian gazetesine yaptığı açıklamada, tehdit içeren videoların yayıldığını gördükten sonra Huddersfield kentinden 3 gün önce ayrıldıklarını söyledi.

Adı verilmeyen baba, “Suriye’yi burada yeni bir geleceğimiz olsun diye terk ettik. Bu ülkenin bizi güvende tutacağını umuyorduk. Ancak Huddersfield’de de kalamadık. Çocuklarımın ve bizlerin tehdit edildiği videodan sonra artık güvenli değildi. Ayrılmak zorunda kaldık, başka bir seçenek yoktu.” dedi.

“Diğerleri de aynı şeyi yapacak”

Cemal’in babası Huddersfield’deki diğer Suriyeli ailelerin de tehlike altında olduğunu kaydederek, “Onlara destek verilmiyor. Bize benzer sorunlar yaşıyorlar. Biz gitmek zorunda kaldık. Diğerleri de aynı şeyi yapacak.” değerlendirmesinde bulundu.

Sadece Cemal değil, kız kardeşi Farah’ın saldırıya maruz kaldığına dikkati çeken baba, kızının yaşadıklarından sonra intihara teşebbüs ettiğini anlattı.

‘BAŞÖRTÜMÜ VE SAÇIMI ÇEKIYORLARDI’

Her gün şiddete maruz kaldıklarını dile getiren 14 yaşındaki Farah, “Hep başörtümü ve saçımı çekiyorlardı. (Kötü) şeyler söylüyorlardı. Cemal için de durum aynıydı. Ancak hiçbir şey yapılmadı. Çok üzüldüm, ne yapacağımı bilmiyordum.” ifadesini kullandı.

Geçen ekim ayında sosyal medyada yayılan bir videoda, yere yıkıldığı ve boğmakla tehdit edilerek ağzına su döküldüğü görülen Cemal, bir daha okula gidemezken, başka bir videoda da Farah’ın benzer saldırıya maruz kaldığı ortaya çıkmıştı.

Olayla ilgili 16 yaşındaki çocuğun polis tarafından ifadesi alınırken, düzenlenen yardım kampanyasında aile için yaklaşık 170 bin pound toplanmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.