kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3249
EURO
35,0645
STERLIN
40,9287
BITCOIN
$70.690
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Uğur Mumcu ve demokrasi şehitleri Londra’da anıldı

Uğur Mumcu ve demokrasi şehitleri Londra’da anıldı

 

 İNGİLTERE Atatürkçü Düşünce Derneği (İADD) tarafından düzenlenen gecede Gazeteci Yazar Uğur Mumcu ve diğer demokrasi şehitleri saygıyla anıldı.

24 Ocak Perşembe günü saat 19.00’da gerçekleşen ve Türk toplumunun oldukça ilgi gösterdiği anma gecesi, Londra’da Kingsland Road’ta bulunan Azerbaijan House’ta gerçekleşti.

İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği’nin düzenlediği söyleşi, İADD Başkan Yardımcısı Dr Ali Tekin Atalar tarafından yönetildi, Abdullah Nihat Yılmaz, Turan Erdemgil ve Mahir Tan ise konuşmacı olarak katıldı.

İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Jale Özer kaybedilen demokrasi şehitleri hakkında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bu akşam 31 Ocak 1990 tarihinde katledilen ADD Kurucu Genel Başkanı Prof. Dr. Muammer Aksoy başta olmak üzere, 24 Ocak 1993’te katledilen Uğur Mumcu, 24 Ocak 2001 tarihinde katledilen Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okan, ADD Genel Sekreteri Prof. Ahmet Taner Kışlalı, Prof. Bahriye Uçok, Prof. Ümit Doğanay, Docent. Necip Hablemitoğlu Abdi İpekçi, Turan Dursun, Çetin Emeç ve daha nice aydınlanma şehitlerini saygı içinde anıyoruz. Hepsi ışıklar içinde yatsınlar. 31 Ocak 1990 günü, Ankara Bahçelievler’deki evine giderken katledilen, Prof. Dr. Muammer Aksoy hukukçu, yazar ve aynı zamanda bir siyaset adamıydı.

Aydınlanmanın öncüleri olan ve hayatlarını inandıkları bu ilkeler uğruna veren devrim şehitlerimizi yaşattığımız ve uğruna öldükleri ilkeleri gençlerimize anlattığımız, öğrettiğimiz sürece bu mücadelede başarılı olabilir ve emperyalist güçlere karşı dimdik ayakta durabiliriz. Konuşmamı, Kurucu Genel Başkanımız Prof. Dr. Muammer Aksoy’un şu sözleriyle bitirmek istiyorum; Uygarlıktan yana olanlar, gerilikten yana olanlar kadar yürekli ve özverili olmadıkça, Türkiye’nin aydın ufuklara doğru gidişi sürdürülemez, dahası ortaçağ karanlığına gömülmesi önlenemez.”

Konuşmaların ardından resepsiyon gerçekleşti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.