kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3130
EURO
35,0793
STERLIN
40,9385
BITCOIN
$70.707
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

İngiltere’de ekonomik ve psikolojik şiddet, aile içi şiddet sayılacak

İngiltere’de ekonomik ve psikolojik şiddet, aile içi şiddet sayılacak
22.01.2019
0
A+
A-

Parlamentoya sunulan tasarı yasalaşırsa, partnerlerin birini diğerine ekonomik açıdan bağımlı kılacak “manipülatif” eylemler aile içi şiddet kapsamında değerlendirilecek. Örneğin partnerin banka hesaplarına erişimini engellemek ya da işe gitmesini önlemek için araba anahtarı saklamak suç sayılacak.

Aile içi şiddet kavramını ilk kez fiziksel şiddetin ötesine taşıyacak düzenleme, insan hakları kuruluşları tarafından kadına yönelik şiddetle mücadelede önemli dönüm noktalarından biri olarak değerlendiriliyor. Tasarı, failin mağdura yaklaşmasını ya da avukatı aracılığıyla mahkemede sorgulamasını da engelleyecek hükümler içeriyor. İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılma sürecindeki tartışmalar nedeniyle ilk olarak 2017’de gündeme getirilen düzenlemenin ne zaman oylanacağı henüz bilinmiyor. İçişleri Bakan Yardımcısı Victoria Atkins, yasadaki tanımın neden genişletilmesinin planlandığını açıklarken şunları söyledi:

‘Ekonomik şiddet korkunç bir istismar şekli’

“Ekonomik şiddet, korkunç bir istismar şekli ve yıllarca süren bir baskı döngüsü olabilir. Bu, banka hesaplarını kontrolüne geçirmek, kadının haberi olmadan kredi almak, hatta kadının arabasının anahtarlarını çalarak işe geç kalmasına ve dolayısıyla işini kaybederek ekonomik açıdan bağımlı hale gelmesine neden olmaya kadar her şey olabilir.

“Bir kişiye çalışamayacağını söylemek, o kişinin hayatı üzerinde olağanüstü derecede ağır bir baskı kurmak demektir. Tasarıyla bu tür zorlayıcı davranışları aile içi şiddet olarak gördüğümüzü ve bunun fiziksel şiddet kadar yasa dışı olduğunu söylüyoruz.”

 

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.