kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3256
EURO
35,0914
STERLIN
41,0359
BITCOIN
$70.738
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

İngiltere’de, AB yanlıları Brexit sürecinin ünlü isimlerini eski tweetleriyle ‘afişe etti’

İngiltere’de, AB yanlıları Brexit sürecinin ünlü isimlerini eski tweetleriyle ‘afişe etti’
17.01.2019
0
A+
A-

 İngiltere’nin Dover kentinde Çarşamba günü sokağa çıkanlar, Brexit sürecinde adları sıkça anılan politikacıların afişlere basılmış tweetleriyle karşılaştı.

Avrupa Birliği (AB) yanlısı “Led By Donkeys” (Eşekler Tarafından Yönetiliyoruz) isimli grup, eski tweet afişlerinin fotoğraflarını Twitter hesabından da paylaştı ve takipçilerden en beğendiklerini seçmelerini istedi.

Bu çağrı sonucu, Muhafazakar Parti milletvekili ve Brexit yanlısı Avrupa Araştırma Grubu’nun başkanı Jacob Rees-Mogg’un 2011 tarihli tweeti en çok beğenilen afiş seçildi.

Bugün ikinci referanduma şiddetle karşı olan muhafazakar siyasetçi Rees-Mogg, Brexit sürecinden önce, “İki referandum yapabiliriz. Hatta, görüşmeler sonlandıktan sonra ikinci bir referandum yapmak daha mantıklı” diyordu.

Led By Donkeys grubu, posterlerin, “milletvekilleri tarafından yapılan açıklamaları ve verilen sözleri hatırlatmak amacıyla asıldığını” duyurdu. Grubun sözcüsü, “Bugün her şey çok hızlı olup bitiyor, bu arada, liderlerin geçmişte ne söylediğini unutuyoruz” dedi.

Grubun hazırladığı posterler, başkent Londra ve Essex’e asıldı.

O posterlerden birinde muhafazakar milletvekili Liam Fox’un tweeti de yer aldı. Fox o tweetinde, “AB ile yapılacak Serbest Ticaret Anlaşması, insanlık tarihindeki en basit anlaşmalardan biri olacak” mesajını paylaşıyor.

Serbest Ticaret Anlaşması başlığı, AB ile yürütülen Brexit müzakerelerindeki en hararetli başlıklardan biri oldu.

Seçilen cümleler arasında Başbakan Theresa May’in Brexit referandumundan hemen önce söylediği “AB’de kalınması suç ve terörizm alanlarında daha fazla güvence sağlar” açıklaması da yer aldı.

May, referandumda AB’de kalınmasından yana oy verdiğini açıklamıştı.

“Led By Donkeys” (Eşekler Tarafından Yönetiliyoruz) isimli grup, afişlerin tanesine 400 sterlin harcandığını da açıkladı.

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.