kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4979
EURO
34,9774
STERLIN
40,6961
BITCOIN
$64.254
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Anastasiadis, May ile Kıbrıs’taki İngiliz üslerini görüştü

Anastasiadis, May ile Kıbrıs’taki İngiliz üslerini görüştü
14.12.2018
0
A+
A-

Rum Hükümet Sözcüsü Prodromos Prodromu, Rum lider Anastasiadis’in Avrupa Konseyi toplantıları için gittiği Brüksel’de İngiltere Başbakanı Teresa May ile Kıbrıs’taki egemen İngiliz üsleri protokolüyle ilgili kısa bir görüşme yaptığını bildirdi.

Prodromu, Anastasiadis’in Avrupa Konseyi Devlet Başkanları zirvesine katıldığını, gündemde göç konusunun da bulunduğunu, Cumhurbaşkanı’nın zirvede, Türkiye’nin Güney Kıbrıs’a yönelik davranışlarından dolayı bu dönemde Kıbrıs için önemli olan konuların özellikle altını çizeceğini söyledi.

Prodromos Prodromou , “Avrupa Birliği’nin geleceği için çok belirleyici olacak 2021-2027 Çok Yıllı Mali Çerçeve konusunun görüşüleceğini, 50. Madde ve İngiltere’nin ayrılmasının hala görüşüldüğünü belirtti.

Rum sözcü, Konsey’in toplantıları arasında iç piyasa konusu ve AB’nin dış ilişkileriyle ilgili konuların da yer aldığını, Sırbistan Cumhurbaşkanı Bouchic’in Kosova’nın kurulmasıyla ilgili tedbirler hakkında bilgi vermesinden sonra Anastasiadis’in endişelerini ilettiğini anlattı.

Prodromu, Güney Kıbrıs’ın yapılacak olan AB-Arap ülkeleri zirvesi ve Mısır’ın bu ilişkide oynayacağı rolle özellikle ilgilendiğini, yarın Avro Bölgesi için de bir zirve yapılacağını duyurdu.

Güney Kıbrıs’ın AB bütçesi finansmanıyla ilgili endişelerinin neler olduğu sorusuna Prodromou, “bu konu, tabii bizim kendi hariciyemiz, Dışişleri Bakanlığımız tarafından sürekli görüşülmektedir. İlgileniyoruz. İngiltere’nin ayrılmasıyla yeni bir durum olacak, Birliğin önemli politikalarının korunması, ancak aynı zamanda yükümlülüklerin adil dağılımı, sorumlulukların korunması gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.