kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4930
EURO
34,5426
STERLIN
40,4075
BITCOIN
$62.679
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
13°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cuma Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cumartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Kuveyt’te İngiliz deniz üssü kurulacak

Kuveyt’te İngiliz deniz üssü kurulacak
13.12.2018
0
A+
A-

Kuveyt’te “İngiliz askeri deniz üssü” kurulması konusunda iki ülkenin anlaşmaya vardığı bildirildi. Kuveyt Dışişleri Bakan Yardımcısı Halid el Carallah, İngiltere’yle askeri iş birliği ile Suudi Arabistan’la yaşadıkları sınır anlaşmazlığı arasında herhangi bir ilişki olmadığını söyledi.

İngiliz deniz üssü kurulması konusunda anlaşmaya varıldığı haberini Kuveyt’in önde gelen gazetelerinden Er-Rai verdi.

​Diplomatik kaynaklara dayandırılan haberde, üst düzey yetkililerin bugün düzenlenecek ortak yürütme komitesi toplantısında Kuveyt ile İngiltere arasındaki iş birliğinin yönlerini görüşeceği belirtildi. Ele alınacak konuların başında askeri, güvenlik, ekonomik, kültürel ve eğitim alanlarındaki ikili iş birliğinin yer alacağı aktarıldı.

‘SUUDİ ARABİSTAN’LA SINIR ANLAŞMAZLIĞIYLA İLİŞKİ YOK’

Öte yandan habere göre, Kuveyt Dışişleri Bakan Yardımcısı Halid el Carallah, dün yaptığı açıklamada, İngiltere’yle askeri iş birliği ile Suudi Arabistan’la yaşadıkları sınır anlaşmazlığı arasında herhangi bir ilişki olmadığını belirtti.

Carallah, konuyla ilgili soruya karşılık, “Bazıları bu konular arasında bağlantı kurdu. Ancak biz böyle bir ilişki kurmuyoruz” şeklinde cevap verdi.

“Suudi Arabistan’la aramızdaki anlaşmazlık, kardeş anlaşmazlığıdır. Bir yanlış anlaşılma diyebiliriz” açıklamasında bulunan Carallah, İngiltere ile askeri iş birliğinin yeni bir konu olmadığına dikkati çekti.

Carallah, “İngiltere’den dostlarımızın askeri iş birliği için topraklarımızda bulunmasından memnuniyet duyuyoruz” diye konuştu.

Kuveyt merkezli Kabas gazetesi de bugün düzenlenecek toplantıda Kuveyt ordusuna eğitim vermek için İngiliz askeri üssü kurulmasının görüşüleceğini belirtti.

​İngiltere’nin Kuveyt Büyükelçisi Michael Davenport, ekim ayında yaptığı açıklamada, aralık ayında Kuveyt’te İngiliz kuvvetlerinin daimi varlığının operasyonel ve lojistik yönlerinin görüşüleceği bir toplantı yapılacağını duyurmuştu.

Davenport ayrıca, İngiliz “Forces Network” internet sitesinde şubat ayında yayımlanan röportajında, İngiltere’nin, Kuveyt yönetiminin talebi üzerine bu ülkede kalıcı askeri güç kurmayı düşündüğünü dile getirmişti.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.