kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$64.116
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

İkinci Brexit referandumu için bir milyondan fazla imza

İkinci Brexit referandumu için bir milyondan fazla imza
04.12.2018
0
A+
A-

İngiltere’nin Brüksel ile yaptığı Brexit anlaşmasının parlamentoda oylanmasına bir hafta kala, yeni bir referandum yapılmasını savunanlar, bir milyondan fazla imzanın bulunduğu bir dilekçeyi İngiliz hükümetine verdiler.

İkinci bir Brexit referandumu yapılmasını savunanlar, bir milyondan fazla imzanın bulunduğu partiler üstü bir dilekçeyi İngiliz hükümetine verdiler. Toplanan imzalarla, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılmasının oylanacağı ikinci bir referandum taleplerinin ne kadar güçlü olduğunu vurgulamak istediklerini belirten Muhafazakar Parti milletvekili Justine Greening, “Vatandaşların, mevcut opsiyonlar hakkında söz sahibi olmasını sağlamak istiyoruz.” dedi. Daha önce İngiltere Başbakanı Theresa May’in kabinesinde de yer alan Greening, toplanan imzaları İşçi Partisi’nden Chuka Umunna, AB dostu Liberal Parti’nin genel başkanı Vince Cable ve Yeşiller’den Caroline Lucas ile birlikte Downing Street’teki Başbakanlık Konutu’na teslim etti.

Greening, The Independent gazetesi tarafından organize edilen kampanya sayesinde toplanan imzaların teslim edilmesinden sonra Twitter’da yaptığı paylaşımda parlamentonun tıkandığını belirterek, “İngiltere’nin gelecek adımı konusunda sağlam bir karar alacakları yönünde insanlara güvenelim” dedi. Yeşiller’den Lucas da, son kamuoyu araştırmalarına göre, halkın çoğunluğunun yeni bir Brexit referandumu yapılmasından yana olduğunu gösterdiğini belirtti. Umunna da Twitter üzerinden “Brexit konusunda nasıl oy vermiş olursanız olun, kimse şu anki karmaşayı seçmedi. Bu yüzden oy pusulasından ‘kalma’ opsiyonunun da bulunduğu yeni bir referanduma ihtiyacımız var” mesajını paylaştı.

Parlamento Brexit anlaşmasını 11 Aralık’ta oylayacak.

İngiltere Başbakanı Theresa May ikinci bir Brexit referandumuna karşı çıkıyor. Ülkenin AB’den ayrılıp ayrılmayacağı konusunda yeniden sandık başına gidilmesi için yürütülen kampanya ise tüm partiler arasında destek gördü.

İngiltere’de parlamento, ülkenin AB’den ayrılması için hükümetin Brüksel ile yaptığı Brexit anlaşmasını 11 Aralık’ta oylayacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.