kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3656
EURO
34,9702
STERLIN
40,9329
BITCOIN
$70.888
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

16 yaşındaki bir genç, Suriyeli göçmene saldırmaktan yargılanacak

16 yaşındaki bir genç, Suriyeli göçmene saldırmaktan yargılanacak

Huddersfield kentinde, Suriyeli bir göçmen gencin okulda bir öğrenci tarafından saldırıya uğradığını gösteren görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından, 16 yaşındaki genç hakkında, hukuki süreç başlatıldı.

Sosyal medyada yaygın şekilde paylaşılan görüntülerde, 15 yaşındaki Suriyeli gencin Huddersfield şehrindeki bir okulda önce yere yatırıldığı, ardından yüzüne su döküldüğü görünüyor.

Yerel polis, görüntülerin 25 Ekim’de Almondbury Mahalle Okulu’ndaki öğle yemeği arasında çekildiğini duyurdu.

Polis, ilk yaptığı açıklamada, “ırkçı bir saldırı iddiasının” araştırıldığını söylemişti.

Polis, ismi açıklanmayan ve saldırıyla suçlanan gencin, mahkemeye çıkarılmayı beklediğini de kaydetti.

AİLEYE YARDIM İÇİN 80 BİN STERLİN TOPLANDI

15 yaşındaki çocuğa ve ailesine yardım amacıyla kurulan bir internet sitesi aracılığıyla ise 80 bin sterlin (yaklaşık 540 bin Türk Lirası) toplandı.

Guardian gazetesi, Suriyeli gencin ve ailesinin, iki yıl önce Birleşmiş Milletler yardımıyla İngiltere‘de yaşamaya başladığını aktardı. Gazete, ailenin bu kararı, akrabalarının Beşar Esad yönetimi altında işkence uğradıktan ve öldürüldükten sonra aldıklarının iddia edildiğini yazdı.

Huddersfield Examiner gazetesine konuşan bir kişi, gencin ve kız kardeşinin sürekli olarak kötü muameleye maruz kaldıkları için ailenin yeniden taşınmayı düşündüğünü söyledi.

Huddersfield şehrinden milletvekili Barry Sheerman, Twitter‘dan paylaştığı mesajında, çocuğun ve ailesinin yanında olduğunu ve görüntüleri “kesinlikle şoke edici” bulduğunu açıkladı. (BBCTÜRKÇE)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.