kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3697
EURO
34,9552
STERLIN
40,9595
BITCOIN
$69.859
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

İngilizlerin ‘cinsiyet belirleme’ tercihi KKTC!

İngilizlerin ‘cinsiyet belirleme’ tercihi KKTC!
11.10.2018
0
A+
A-

İNGİLİZ Daily Mail gazetesinin haberine göre, İngilizler cinsiyet belirlemesi, tüp bebek ve diğer servisler için son dönemde KKTC’deki ‘her şeyin yasal’ olduğu doğum merkezlerini tercih ediyor.

Geçen Pazar günü yayınlanan habere göre, İngiliz çiftler özellikle bebek cinsiyeti belirleme konusunda KKTC’ye gelirken, İngiliz yasalarının izin vermediği her türlü servisin verildiğinin altı çiziliyor.

Habere göre İngiliz yasalarına göre yasak olan cinsiyet belirleme işinin, çeşitli tıbbi sıkıntıların çıkma riskine rağmen, KKTC’de gayet normal olduğunu vurgulanıyor.

Gazeteye konuşan ve “KKTC’de işin yasal boyutunu düşünmenize gerek yok. Burada her şey mubah, yıllardır bu işi yapıyoruz ve bizim için hiç problem değil” diyen bir klinik çalışanı ise işleyişin nasıl olduğunu gözler önüne seriyor.

Çalıştığı kliniğin, Manchester, Leeds, Liverpool ve Londra’da bir çok klinikle işbirliği yaptığını anlatan çalışan, cinsiyet belirleme dahil toplam maliyetin İngiltere’de 16 bin Euro tuttuğunu söylerken, bunun KKTC kısmındaki işleminin 8 bin Euro’ya yapıldığını ifade etti.

İngiliz çiftlerin embriyolarının KKTC’ye gönderildiği ve burada bir hafta tutularak gerekli işlemlerin yapıldığını ardından da geri gönderildiğini söyleyen çalışan, verilen servisler arasında ‘aile ayarlaması-family balancing’ yönteminin de uygulandığını dile getirdi.

Cinsiyet belirleme son dönemde Amerika Birleşik Devletleri’nde yasal olarak yapılırken, dünyanın çoğu yerinde etik bulunmuyor. Doktorlar, söz konusu yöntemde, erkekten aldıkları X ya da Y kromozomunu kadının rahmine koyarak bebeği bir nevi dizayn edebiliyorlar. Söz konusu işlem, İngiltere yasalarına göre ise 2008 yılından beri yasak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.