kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5991
EURO
34,7588
STERLIN
40,5588
BITCOIN
$61.884
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Brexit sonrasında İngiltere’de eğitim almak ‘pahalıya patlayabilir’

Brexit sonrasında İngiltere’de eğitim almak ‘pahalıya patlayabilir’
04.10.2018
0
A+
A-

Britanya Başbakanı Theresa May salı günkü Muhafazakar Parti konferansında yaptığı açıklamada Brexit sonrası öğrenci vizelerine sınırlama getirme gibi bir düşüncelerinin olmadığını açıkladı. Ancak İngiltere’de eğitim almak isteyen Avrupa Birliği ile Türk vatandaşlarının da aralarında olduğu uluslararası öğrenciler Brexit sonrası astronomik ücret artışlarıyla karşılaşabilir.

Mevcut düzenlemeye göre Avrupa Birliği vatandaşlığı olan öğrenciler İngiltere’de ‘yerli’ öğrenci statüsünde kabul ediliyor. Bu öğrenciler uluslararası öğrencilere uygulanan vergilerden muaf tutuluyor.

İngiliz üniversiteleri dünyanın en prestijli okulları listesinde üst sıralarda yer alıyor. Ancak söz konusu üniversiteler, Londra’nın birlikten ayrılmasının ayrıcalıklı konumlarına zarar verebileceği ve yabancı öğrenci çekme potansiyelini azaltabileceği endişesini taşıyor. Bu bağlamda eğitim kurumları, hükumetin Brexit sürecine ilişkin tüm belirsizlikleri ortadan kaldırılmasını istiyor.

Parti konferansında yaptığı konuşmada eğitim kurumlarının mevcut kaygılarını gidermeye çalışan Başbakan Theresa May, öğrenci vizelerine yönelik bir değişiklik olmayacağını dile getirdi. Theresa May hükumeti daha önce de 2019 eğitim yılı için okul ücretlerinde herhangi bir artış olmayacağını açıklamıştı.

Kaygıları gidermeye dönük mevcut açıklamalara rağmen 2019 yılı sonrasını ilgilendiren belirsizlikler giderilmiş değil. Ayrıca AB öğrencilerinin de uluslararası öğrenciler statüsünde değerlendirilip öğrencilerden daha fazla ücret talep edileceği korkusu hakim.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.