kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5021
EURO
34,5289
STERLIN
40,4189
BITCOIN
$62.347
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
13°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Salisbury zanlısının ‘Gerçek Kimliği’ tespit edildi

Salisbury zanlısının ‘Gerçek Kimliği’ tespit edildi
27.09.2018
0
A+
A-

Julia ve Sergey Skripal.

İngiltere’nin Salisbury kentinde eski çifte ajan Sergey Skripal ile kızı Julia’ya suikast girişiminde bulunduğu tespit edilen iki zanlıdan birinin, gerçekte Rus istihbarat servisi GRU mensubu Kıdemli Albay Anatoliy Çepiga olduğu öne sürüldü.

İngiltere‘nin Salisbury kentinde eski çifte ajan Sergey Skripal ile kızı Julia’ya suikast girişiminde bulunmakla suçlanan iki Rus zanlıdan birinin ‘gerçek kimliği’ tespit edildi. Zanlının Rus istihbarat servisi GRU mensubu yüksek rütbeli Albay Anatoliy Çepiga olduğu öne sürüldü.

İngiliz hükümeti, Rus vatandaşı olduğunu söylediği zanlıların isimlerini Alekandr Petrov ve Ruslan Boşirov olarak açıklamıştı.

Araştırmacı internet siteleri Bellingcat ile Insider, Boşirov’un gerçekte Çeçenistan Savaşı gazisi, eski bir Rus özel gücü olan Anatoliy Çepiga olduğunu öne sürdü.

Skripal zanlısının Anatoliy Çepiga olduğu doğrulanırsa, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin‘in iki zanlının da “istihbat birimleriyle alakası olmayan siviller” oldukları şeklindeki iddiası çürütülmüş olacak.

NE OLMUŞTU?

66 yaşındaki Eski çift ajan Skripal ve 33 yaşındaki kızı Yulia, Noviçok adlı bir kimyasal maddeyle 4 Mart’ta Salisbury’de bir bankta bilinçsiz bir halde bulunmuş, ardından hastaneye kaldırılmıştı.

Eylül ayında İngiliz polisi, isimlerini Alexander Petrov ve Ruslan Boshirov olarak açıkladığı iki kişinin, Rusya’nın askeri istihbarat görevlileri olduğuna inanıldığını belirtti.

Putin ise, söz konusu iki kişinin sadece siviller olduğunu savundu.

Russia Today (RT) Televizyonu’na konuşan ikili de “yalnızca turist olduklarını” iddia etti.

İki zanlı, İngiltere’nin suçlamaları yüzünden “olağanüstü bir tesadüf” nedeniyle mağdur olduklarını ve yalnızca tatile çıkan iki Rus iş adamı olduklarını ifade etti. (BBCTÜRKÇE)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.