kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4945
EURO
34,9060
STERLIN
40,7612
BITCOIN
$64.937
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Moody’s’ten İngiltere’ye Brexit uyarısı

Moody’s’ten İngiltere’ye Brexit uyarısı
13.09.2018
0
A+
A-

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden (AB) anlaşma olmaksızın ayrılmasının İngiltere ekonomisine zarar vereceğini açıkladı.

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’ten yapılan açıklamada, İngiltere’nin AB’den herhangi bir anlaşma olmaksızın ayrılmasına ilişkin olasılığın son aylarda yükseldiği, böyle bir senaryonun gerçekleşmesinin İngiliz ekonomisine zarar verebileceği kaydedildi.

Açıklamada İngiltere’nin AB’den anlaşma olmaksızın ayrılmasının İngiltere’nin mali, ekonomik ve kurumsal gücüne zarar verebileceği, bu senaryonun gerçekleşmesi durumunda İngiliz sterlininde sert değer kayıplarının yaşanabileceği, geçici olsa da enflasyonun yükselebileceği, reel gelirler üzerinde baskının oluşabileceği belirtildi.

Bunun sonucu olarak İngiltere’de hane halkı harcamalarının azalabileceği, büyümenin hız kesebileceği gibi risklerin artabileceği bildirilen açıklamada, ülkenin AB’den anlaşma olmaksızın ayrılması durumunda şirketlerin ortaya çıkabilecek gümrük uygulamaları ve düzenlemelerden olumsuz yönde etkilenebileceği vurgulandı.

KREDİLER OLUMSUZ ETKİLENEBİLİR

İngiltere’de bu senaryonun gerçekleşmesinden en olumsuz etkilenebilecek sektörlerin otomotiv, havacılık ve kimya sektörleri olduğu kaydedilerek, İngiliz bankacılık sektörünün toplam kredi temellerinin de düşük karlılık ve varlık kalitesinden olumsuz etkilenebileceği vurgulandı.

“İNGİLTERE’NİN ANLAŞMA OLMADAN AYRILMA OLASILIĞI ARTIYOR”

Konuya ilişkin olarak açıklamada görüşlerine yer verilen Moody’s’in EMEA Bölgesi Baş Kredi Sorumlusu Collin Ellis, “İngiltere’nin ve AB’nin nihayetinde bir anlaşma vararak hepsini olmasa bile mevcut ticaret anlaşmalarını muhafaza edeceğini düşünüyoruz. Fakat buna rağmen son aylarda İngiltere’nin AB’den herhangi bir anlaşma olmaksızın ayrılma olasılığının arttığına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.