kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5627
EURO
34,8130
STERLIN
40,2960
BITCOIN
$66.138
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Parçalı bulutlu
12°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cumartesi parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Enfield Meclis Üyesi Ioannou’un parti üyeliği donduruldu!

Enfield Meclis Üyesi Ioannou’un parti üyeliği donduruldu!
07.08.2018
0
A+
A-

ENFIELD, Southgate bölgesi meclis üyesi olan Kıbrıs Rum kökenli Stephanos Ioannou, 20 Temmuz ile ilgili sosyal medya hesabından yapmış olduğu ırkçı paylaşımından dolayı görevi askıya alındı ve hakkında soruşturulma başlatıldı.

Londra Gazete’nin gündeme getirdiği Stephanos Ioannou’nun ırkçı paylaşımı hakkında Muhafazakar Parti’nin Enfield lideri Joanne Laban Londra Gazete’ye konuşarak, Ioannou hakkında soruşturulma başlatıldığını ve parti üyeliği dondurulduğunu söyledi.

Enfield Southgate meclis üyesi olan Stephanos Ioannou 20 Temmuz Cuma günü sosyal medya hesabından İngiltere’nin en popüler ve ırkçı bir gazete olarak bilenen ‘The Sun’ gazetesinin ön manşetini paylaşmıştı. 1974 yılının Ağustos ayında yayınlanan gazetede Türkiye’ye ve Türk askerlerine ‘barbarlar’ ve ‘işgalciler’ olarak hitap edilmişti.  Ayrıca ‘Yazıklar olsun’ diye küçük bir başlık atılmıştı.

Gazetemiz bu paylaşımının üzerine gitti ve Muhafazakar Partinin Enfield lideri Joanne Laban’a böylesi bir paylaşımının ırkçı olduğunu belirtti.

Stephanos Ioannou’un bu paylaşımı özellikle Enfield ve Southgate bölgesinde yaşayan Kıbrıslı Türk toplumumun ilgisini çekti ve tepki topladı. Yüksek oranda Kıbrıslı Türklerin yaşadığı Enfield bölgesinde, Kıbrıs Rum kökenli meclis üyesinin sosyal medyadaki paylaşımı, taraflı ve ırkçı olarak nitelendirildi.

Joanne Laban ile temasa geçtik ve kendi partisinden olan Enfield Southgate bölgesi meclis üyesi Stephanos Ioannou’nun ırkçı paylaşımının Enfield bölgesinde yaşayan Türkçe konuşan toplumunu rencide ettiğini söyledik. Meclis üyesi olarak bölge halkını eşit seviyede ve saygı ile yaklaşılmasını gerektiğini vurgulayarak, Stephanos Ioannou’nun bu paylaşımı Enfield bölgesinde yaşayan toplumunun rahatsız olmasına neden olduğunu belirttik.

LABAN: “BU KONUYA ÇOK CİDDİYE ALIYORUZ”

Türkçe konuşan toplumun sesi Londra Gazete, Joanne Laban’dan ırkçı sosyal medya paylaşımı hakkında görüşünü alarak, Iaonnou hakkında yasal işlem başlatılmasıyla ilgili adım atılıp atılmayacağını sorduk.

Joanne Laban, toplumumuzu oldukça üzen ve tepki çeken bu paylaşım hakkında şu açıklamayı yaptı:

“Muhafazakar Parti olarak bu konuya çok ciddiye alıyoruz. Stephanos Loannou 20 Temmuz’da yapmış olduğu paylaşımdan dolayı şu anda bir soruşturma altında ve görevi askıya alınmıştır.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.