kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3715
EURO
35,0331
STERLIN
40,9873
BITCOIN
$70.829
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

İngiltere’de tatil fiyatları artacak…

İngiltere’de tatil fiyatları artacak…
06.08.2018
0
A+
A-

İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılma kararı (Brexit), seyahat sektöründe de büyük tartışmalara neden oluyor. Seasonal Business in Travel (SBIT) tarafından yapılan araştırmaya göre, Brexit sebebiyle Avrupa’da tatil yapmanın bedeli yüzde 30 oranında artacak, Avrupalı seyahat şirketleri daha az İngiliz personel istihdam edecek ve çok sayıda küçük turizm işletmesi kapanmak ya da birleşmek zorunda kalacak.

SBIT tarafından 130 seyahat şirketi ile düzenlenen araştırmaya göre, İngiliz seyahat şirketleri, İngiltere ve Avrupa Birliği ülkeleri arasındaki vergi ve sigorta anlaşmalarının değişmesinden ötürü diğer ülkelerdeki ofislerinde daha az İngiliz personel istihdam edebileceklerini düşünüyor.

SEYAHATİN BEDELİ ARTACAK, PEK ÇOK İŞLETME KAPANACAK

Araştırmaya göre, Brexit sebebiyle Avrupa’da tatil yapmanın bedeli yüzde 30 oranında artacak ve çok sayıda küçük turizm işletmesi kapanmak ya da birleşmek zorunda kalacak.

SBIT verilerine göre, şu anda Avrupa ülkelerinde seyahat sektöründe istihdam edilen 25 bin İngiltere vatandaşı bulunuyor.

İngiliz şirketlerin bu sezon diğer Avrupa ülkelerine gönderecekleri personel sayısında yüzde 7 oranında kısıtlamaya gitmeleri; bu oranın büyük bir kısmını da 18-24 yaş arasındaki İngiliz sektör çalışanlarının oluşturması bekleniyor.

Araştırmaya katılan şirketler, bu durumdan Avrupa genelindeki staj ve eğitim programlarının da etkileneceğini belirtiyor.

İNGİLİZ ŞİRKETLERİN AVRUPA’DAKİ PAZAR PAYI DA DÜŞECEK

İngiliz şirketlerinin Avrupa pazarındaki payının, Avrupa merkezli uluslararası şirketlerle rekabet edememekten ötürü düşeceği de raporda yer alan detaylar arasında.

Şirketler, sezonluk çalışma koşulların Brexit’ten sonra da AB üyeliği dönemindeki gibi garanti altına alınmasını ve İngilizlerin kendi ülkelerindeki sosyal güvenlik sistemine dahil olarak diğer AB ülkelerinde daha uzun süreli çalışma izni ve vize alabilmesinin sağlanmasını talep ediyor.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.